Από το Φθινόπωρο στους δρόμους η νέα γενιά του Opel Grandland

Η Opel αποκάλυψε το νέο Grandland – κομψό και σπορ, με ‘διαισθητικά’ χειριστήρια και καινοτόμες τεχνολογίες. Η ναυαρχίδα της Opel στην κατηγορία SUV περιλαμβάνει πρόσθετες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης, μέχρι πρότινος διαθέσιμα σε ανώτερες κατηγορίες.

Opel Grandland Hybrid4 (2021)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της OPEL

Ιδιαίτερα το σύστημα φωτισμού adaptive IntelliLux LED® Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED. Η τεχνολογία που φέρει η ναυαρχίδα μεσαίας κατηγορίας, το Opel Insignia, κάνει ντεμπούτο στο κορυφαίο SUV της Γερμανικής μάρκας και θέτει νέα πρότυπα σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για το Night Vision, που γιορτάζει την πρεμιέρα του στην Opel. Το σύστημα ανιχνεύει πεζούς και ζώα στο σκοτάδι, σε απόσταση έως 100 m και προειδοποιεί τον οδηγό. Το semi-adaptive Highway Integration Assist διατηρεί το Grandland στη μέση της λωρίδας έχοντας την κατάλληλη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το νέο Grandland που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στη Γερμανία, υιοθετεί το Opel Vizor, το νέο ‘πρόσωπο’ της μάρκας.

Opel Grandland Hybrid4 (2021)Η Opel συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο Grandland. Οι αγοραστές των ισχυρών, πολύ αποδοτικών plug-in hybrid εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) και ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).

Opel Grandland Hybrid4 (2021)Το κορυφαίο SUV της Opel διατηρεί τον ίδιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα από το 2017 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Τώρα, το Grandland υιοθετεί το μοναδικό ‘πρόσωπο’ της μάρκας, Opel Vizor. Τολμηρό και ‘καθαρό’, το Vizor αναδεικνύει τη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου και ενσωματώνει αρμονικά τη μάσκα, το σήμα του κεραυνού (Opel Blitz) και κορυφαίες τεχνολογίες, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® Pixel, σε ένα ενιαίο οπτικό στοιχείο.

Η διεπαφή του χρήστη είναι φουτουριστική και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα. Δύο μεγάλες οθόνες σε μία μονάδα αποτελούν το Opel Pure Panel. Αυτός ο πλήρως ψηφιακός, οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων λειτουργεί διαισθητικά και καταργεί ένα μεγάλο αριθμό μπουτόν. Περιλαμβάνει τις τελευταίες ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Οι δύο οθόνες καλωσορίζουν τους επιβάτες και δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον. Η κεντρική οθόνη αφής 10” είναι προσανατολισμένη στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συγκεντρώνεται στην οδήγηση,  χωρίς η προσοχή του να διασπάται από το δρόμο.

Συνεχίζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Opel, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις προσφέρουν τιμές επιτάχυνσης σπορ αυτοκινήτου, και οδήγηση μηδενικών ρύπων, χάρη στους ηλεκτροκινητήρες τους ή το μοτέρ και την αναγεννητική πέδηση. Με την ευελιξία που παρέχει η ‘multi-energy’ πλατφόρμα, οι αγοραστές του Grandland μπορούν να επιλέξουν το σύστημα κίνησης που προτιμούν – από αποδοτικούς κινητήρες diesel και βενζίνης μέχρι εξηλεκτρισμένα plug-in hybrid σύνολα.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.