Από πού πήραν τα ονόματα τους τα μοντέλα της Toyota

Από τα λουλούδια μέχρι την ελληνική μυθολογία προέρχονται τα ονόματα των μοντέλων της Toyota. Δείτε πως το καθένα από τα μοντέλα της Ιαπωνικής μάρκας που κυκλοφορούν στους δρόμους έχει πάρει το όνομα του.top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Yaris

toyota cyprus dickran ouzounian toyotaΤο Yaris είναι ένα αμάλγαμα από λέξεις της ελληνικής μυθολογίας και της γερμανικής γλώσσας. Στην ελληνική μυθολογία η «Χάρις» ήταν σύμβολο ομορφιάς και κομψότητας. Η Toyota άλλαξε το “Χ” με το “Υa” – που στα γερμανικά σημαίνει «ναι» – για να συμβολίσει τη θετική αντίδραση του ευρωπαϊκού κοινού στη μοντέρνα και ξεχωριστή σχεδίαση του αυτοκινήτου.

Auris

toyota cyprus dickran ouzounian toyota aurisΗ έμπνευση για το Auris ήρθε από το λατινικό ουσιαστικό “aurum”, που σημαίνει χρυσός και από την αγγλική λέξη “aura”. Ο συνδυασμός των δύο είναι ένα αυτοκίνητο με «χρυσή αύρα». Για αυτό το λόγο, η αρχική έκδοση του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε το 2006 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι ήταν σε χρυσό χρώμα.

Corolla

toyota cyprus dickran ouzounian toyota corollaΗ λέξη “Corolla” σημαίνει την στεφάνη του άνθους, το δακτύλιο των πετάλων γύρω από το κεντρικό τμήμα  ενός λουλουδιού. Όπως ακριβώς το κέντρο του λουλουδιού τραβάει την προσοχή, έτσι  και το Corolla προκαλεί τα βλέμματα λόγω της εντυπωσιακής σχεδίασής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της TOYOTA

Avensis

toyota cyprus dickran ouzounian toyota avensisΤο όνομα του Avensis προέρχεται από το γαλλικό ρήμα “advancer”, που αποδίδεται σε αυτόν που προοδεύει και είναι ενδεικτικό της εξέλιξης του μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχό του, το  Carina E, όταν βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1997.

Prius

toyota cyprus dickran ouzounian toyota priusPrius είναι η λατινική λέξη για το “prior” που σημαίνει «πριν» ή «προγενέστερος». Το όνομα μπορεί να αποδοθεί σαν αναφορά στο γεγονός ότι το λανσάρισμα του Prius στην Ιαπωνία το 1997, ήταν το πρώτο λανσάρισμα αυτοκινήτου υβριδικής τεχνολογίας  μαζικής παραγωγής.

RAV4

toyota cyprus dickran ouzounian toyota rav4Το RAV4 οφείλει το όνομά του στον όρο “Recreational Αctivity Vehicle, four-wheel drive” που σημαίνει όχημα αναψυχής με κίνηση στους 4 τροχούς. Το όνομα στην ουσία συμβολίζει το γεγονός ότι το μοντέλο δημιούργησε μια νέα κατηγορία κατά το λανσάρισμά του το 1994, την κατηγορία των SUV.

Supra

toyota cyprus dickran ouzounian toyota supraSupra είναι μια λατινική λέξη που σημαίνει «επάνω». Το όνομα υιοθετήθηκε επειδή το αυτοκίνητο μπορούσε να σκοράρει υψηλότερα σε σχέση με το βάρος του στα tests των αυτοκινητιστικών περιοδικών, αφού ξεπέρασε μία Porsche 911 Turbo και μια Aston Martin DB7.

Celica

toyota cyprus dickran ouzounian toyota celicaΤο όνομα Celica προέρχεται από την λατινική λέξη “coeliac” που σημαίνει «ουράνιος».  Η «ουράνια» ομαλή μετάδοση και η γραμμική απόδοση ισχύος, ήταν πάντα τα βασικά σημεία αναφοράς αυτού του μοντέλου.

GT86

toyota cyprus dickran ouzounian toyota gt86Το όνομα “GT86” αναφέρεται σε δύο από τα πιο σημαντικά sport αυτοκίνητα στην ιστορία της Toyota: στο 2000 GT και στο Corolla GT Coupé (AE86). Επιπλέον, προέκυψε από τον κωδικό ανάπτυξης του αυτοκινήτου “086A”. Αυτό που κάνει, ωστόσο, το όνομα ευφυές είναι το γεγονός ότι κρύβει μια αναφορά στο τετράγωνο σχήμα των πιστονιών και στο βάθους τους, καθώς και στην 86mm διάμετρο που διαθέτουν οι διπλές, με  επιχρωμιωμένες άκρες, εξατμίσεις του.

Hilux

toyota cyprus dickran ouzounian toyota hiluxΤο όνομα Hilux είναι ένα αμάλγαμα των λέξεων “high” και “luxury” που σημαίνουν «υψηλή» «πολυτέλεια» αντίστοιχα. Το όνομα μπορεί να ερμηνευθεί σαν αναφορά στα εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά που είχε το μοντέλο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1968.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.