Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό σαλόνι αυτοκινήτου στον κόσμο, φαίνεται να βαδίζει προς ακύρωση λόγω κορωνοϊού. Αναμένεται απλά η επίσημη επιβεβαίωση από τους διοργανωτές! Ενώ οι διοργανωτές ανέφεραν τις προηγούμενες μέρες ότι το σαλόνι θα διεξαχθεί κανονικά και ότι θα παρακολουθούν την κατάσταση, εντούτοις οι πρόσφατες ανακοινώσεις από τις αρχές της Ελβετίας για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊου, φαίνεται να έδωσε και το τελικό κτύπημα για ακύρωση του. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε μεγάλες συγκεντρώσεις. Σε μια δήλωση, το υπουργικό συμβούλιο τόνισε μεταξύ άλλων. «Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση και την εξάπλωση του κορωναϊού, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει κατηγοριοποιήσει την κατάσταση στην Ελβετία ως «ειδική» από την άποψη του νόμου για τις επιδημίες. Οι μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων απαγορεύονται. Η απαγόρευση έρχεται σε άμεση ισχύ και θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου».

Το φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης αναμενόνταν να ανοίξει τις πύλες του την Τρίτη τρεις Μαρτίου για τους δημοσιογράφους και για το κοινό από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου. Πέρυσι, περισσότεροι από 600.000 άτομα επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο του Palexpo.
Οι κινήσεις για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού άρχισαν ήδη να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πέρα από την ακύρωση του σαλονιού στη Γενεύη, οι πωλήσει στην Κίνα άρχισαν να υποχωρούν ενώ υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια εξαρτημάτων στα πολυάριθμα εργοστάσια αυτοκινήτου στη χώρα αυτή. Πέρα από την Κίνα, η Hyundai αναγκάστηκε επίσης να κλείσει τα εργοστάσιά της στη Νότια Κορέα, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού εκτός Κίνας. Το ίδιο και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό αφού ήδη ακυρώθηκε το Κινέζικο Γκραν Πρι που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Ανησυχίες ήδη εκφράστηκαν τόσο για το Ιταλικό Γκραν Πρι όσο και για τον αγώνα στο Βιετνάμ!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.