Το νέο Hyundai Santa Fe απέσπασε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στις δοκιμές ασφαλείας Euro NCAP. Το SUV τέταρτης γενιάς της Hyundai, είχε εξαιρετικές επιδόσεις και στις τέσσερεις κατηγορίες, αφού προστατεύει τους επιβάτες με ενεργά συστήματα ασφαλείας, με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και με το ισχυρό, άκαμπτο αμάξωμά του.

Η αξιολόγηση Euro NCAP με πέντε αστέρια αποδεικνύει ότι το επιτυχημένο SUV μας πληροί τα πιό υψηλά κριτήρια για την ασφάλεια των επιβατών”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Marketing and Product, της Hyundai Motor Europe HQ. “Η μέγιστη βαθμολογία είναι ενδεικτική της αφοσίωσης μας στην εφαρμογή λύσεων ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας”.

Το νέο Santa Fe πραγματικά νοιάζεται για την άνεση και ασφάλεια των επιβατών. Το μοντέλο τέταρτης γενιάς είναι εξοπλισμένο με ένα από τα καλύτερα πακέτα ασφαλείας της κατηγορίας του: Προειδοποίηση Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Πρόσθιας Σύγκρουσης με ανίχνευση πεζών, Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Οπίσθιας Σύγκρουσης, Υποβοήθηση Τήρησης Λωρίδας στον Αυτοκινητόδρομο, Υποβοήθηση Εξόδου Ασφαλείας και Ενημέρωση Ορίου Ταχύτητας. Όλα αποτελούν μέρος της τεχνολογίας SmartSense της Hyundai.

Η Ειδοποίηση Επιβάτη στο Πίσω Μέρος που ενημερώνει τον οδηγό όταν εκείνος εγκαταλείπει το αυτοκίνητο, είναι πρωτοποριακή. Το ίδιο και η Υποβοήθηση Αποφυγής Οπίσθιας Σύγκρουσης.

Όταν το αυτοκίνητο κινείται όπισθεν, σε σημεία με χαμηλή ορατότητα, το σύστημα όχι μόνο ειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν αλλά και φρενάρει αυτόματα. Το Σύστημα Υποβοήθησης Εξόδου αποτρέπει ατυχήματα με οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και κλειδώνει τις πόρτες προσωρινά, μέχρι που οι επιβάτες μπορούν να εξέλθουν με ασφάλεια.

Η παθητική ασφάλεια ενισχύεται από το άκαμπτο αμάξωμα του Santa Fe, για προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Το ολικό βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο χάρη σε μια σειρά ενισχυμένων των συγκολλήσεων, αφού το ισχυρό αλλά ελαφρύ αμάξωμα προσθέτει στη δυναμική συμπεριφορά και αυξάνει την ασφάλεια των επιβατών.

Τα αυτοκίνητα της Hyundai εξασφαλίζουν σταθερά τη μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές Euro NCAP. Μεταξύ τους το i30, το Kona, το Tucson, το Santa Fe, το IONIQ. Το νέο Hyundai NEXO έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου που εξασφαλίζει τη μέγιστη βαθμολογία. Οι συνεχείς αυτές διακρίσεις υπογραμμίζουν την αναγνώριση της Hyundai σε θέματα ασφαλείας και αξιοπιστίας.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.