Audi Q3:

AUDI Q3Η κατακόρυφη άνοδος της κατηγορίας των SUV έχει ωθήσει τους κατασκευαστές να προσθέτουν συνεχώς νέα μοντέλα στη γκάμα τους. Και η Audi ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι αυτό! Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του επιτυχημένου Q3. H μεγάλη επιτυχία της πρώτης γενιάς δεν εφησύχασε το γερμανικό εργοστάσιο. Αντίθετα, παρουσίασε το νέο Q3 εφοδιάζοντας το με ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας.

Το νέο Audi Q3, που βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του Ομίλου, έχει μεγαλώσει σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις και είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Το μήκος του αυξήθηκε κατά 97 χιλιοστά και φθάνει πλέον τα 4.485 χιλιοστά ενώ κατά 25 χιλιοστά αυξήθηκε και το πλάτος του μοντέλου (1.856 χλστ.). Το ύψος είναι κατά πέντε χιλιοστά πιο χαμηλό από το μοντέλο που αντικαθιστά. Αριθμοί που ευθύνονται τόσο για την εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση όσο και για τους μεγάλους χώρους που προσφέρει σε επιβάτες και αποσκευές.

Οι σχεδιαστές της Audi έφτιαξαν ένα μοντέλο με πολύ περισσότερα σπορ και δυναμικά στοιχεία από τον προκάτοχο του. Η οκτάγωνη ‘Singleframe’ μάσκα δεσπόζει στο μπροστινό μέρος, με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα LED φωτιστικά σώματα να ολοκληρώνουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό σύνολο. Το πλαϊνό μέρος του αμαξώματος φανερώνει και τον ιδιαίτερο του χαρακτήρα αφού, τόσο το ύψος από το έδαφος όσο και οι τονισμένοι θόλοι και τα νεύρα στο κάτω μέρος, παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο τον εκτός δρόμου χαρακτήρα του.

Στα κορυφαία πρότυπα της Audi κινείται και ο εσωτερικός χώρος του νέου Q3 γι αυτό και περιττή είναι κάθε αναφορά στους τομείς της ποιότητας κατασκευής, υλικών και φινιρίσματος! Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός διαθέτει οθόνη 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση, και την οποία μπορεί ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Στο μέσο του ταμπλό δεσπόζει και η οθόνη αφής (από 8,8 μέχρι 10,1 ίντσες) ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα πολυμέσων για κορυφαία συνδεσιμότητα και πολλά άλλα στοιχεία που συναντούμε σε μεγαλύτερα μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Ο υποψήφιος αγοραστής θα εκτιμήσει επίσης και τις δυνατότητες του χώρου αποσκευών που ξεκινά από το 530 λίτρα και φθάνει μέχρι τα 1.525. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο από τα συρόμενα (κατά 150 χιλιοστά) όσο και από τα αναδιπλούμενα (40/20/40) πίσω καθίσματα.

Η εταιρεία Unicars προσφέρει το νέο Q3 με δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση στα 1.5 και 2.0 λίτρα απόδοσης 150 ίππων και τον τετρακύλινδρο diesel κινητήρα 2.0 TDI 150 ίππων. Οι κινητήρες εφοδιάζονται  με το αυτόματο Stronic κιβώτιο επτά σχέσεων.

Το Audi Q3 διαθέτει συστήματα όπως το ενεργητικό cruise control που ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane change assist). Διαθέσιμα είναι επίσης συστήματα όπως υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front) και άλλα.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.