Δείτε πως λειτουργεί το υδρογονοκίνητο Hyundai NEXO

Hyundai Nexo

hyundai nexo
Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες (BEV) μπορούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της κινητικότητας για μηδενικές εκπομπές, πολλοί όμως πιστεύουν πως αυτά δεν θα αποτελέσουν την «λύση». Η ιστοσελίδα DRIVETRIBE ταξίδεψε σε έναν βενζινάδικο της Shell στο Beaconsfield, για να μάθει για ένα άλλο εναλλακτικό καύσιμο το οποίο, ίσως, να είναι το πραγματικό μέλλον της αυτοκίνησης.

Αυτό, είναι το  Hyundai NEXO, και αποτελεί για την ώρα ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με υδρογόνο και αποτελεί κόσμημα της στρατηγικής της εταιρείας για το οικολογικό μέλλον της Hyundai, η οποία θα παρουσιάσει 18 νέα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025. Μπορούμε να γράψουμε εδώ μια ολόκληρη διατριβή πάνω στην επιστήμη που χρειάστηκε για να παραχθεί το NEXO, ή μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα από την απλή τους πλευρά, με την βοήθεια ενός βίντεο.

hyundai nexoΚαταρχάς, το αυτοκίνητο αυτό είναι υβριδικό. Δηλαδή; Σμίγοντας οξυγόνο και υδρογόνο, παράγει ενέργεια την οποία συσσωρεύει σε μπαταρίες, με την ισχύ να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρικού κινητήρα! Μιας και χρησιμοποιεί δυο πηγές ενέργειας (υδρογόνο και ρεύμα), το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά υβριδικό.

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την διαδικασία αυτή, αλλά ακόμη και έτσι, υπάρχει απίστευτη επιστήμη πίσω από αυτό το «πάντρεμα», που ΙΣΩΣ μας δίνει μια ματιά στο τι κρύβει το μέλλον του αυτοκινήτου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.