Την πόλη του Πεκίνου επέλεξε η VW για να παρουσιάσει τη νέα, τρίτη γενιά του Touareg. Και όχι τυχαία αφού στην κινεζική αγορά τα μεγάλα SUV γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Το νέο Touareg είναι μεγαλύτερο σχεδόν σε όλες τις διαστάσεις. Το μήκος φτάνει τα 4.878 χλστ. (77 χλστ. περισσότερα), το πλάτος είναι 1.984 χλστ. (44 χλστ. επιπλέον) και το ύψος είναι 1.702 χλστ. (7 χλστ. λιγότερο). Ωστόσο, το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 106 κιλά.
Ο εξωτερικός του σχεδιασμός διαθέτει τώρα λιγότερες ακμές ενώ είναι κτισμένο στη νέα πλατφόρμα (MLB) που χρησιμοποιείται και στη νέα Porsche Cayenne. Ο τομέας που εντυπωσιάζει το νέο δημιούργημα της VW είναι το εσωτερικό όπου δεσπόζει η τεράστια οθόνη 15 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Τη θέση του πίνακα οργάνων έχει πάρει μία άλλη οθόνη 12 ιντσών. Αυτές οι δύο καλύπτονται από ένα κοινό κομμάτι γυαλί δημιουργώντας μια τεράστια επιφάνεια απεικόνισης. Με εξαίρεση κάποια ελάχιστα πλήκτρα και διακόπτες ο οδηγός αντικρίζει μόνο οθόνες.

Η τετρακίνηση διαθέτει κεντρικό διαφορικό που μπορεί να κλειδώσει και προσφέρονται πέντε οδηγικά προγράμματα. Προαιρετικά υπάρχει πακέτο για εκτός δρόμου χρήση το οποίο αυξάνει τον αριθμό των οδηγικών προφίλ σε εννέα. Το νέο Touareg εξοπλίζεται και με τετραδιεύθυνση η οποία είναι στο βασικό εξοπλισμό.
Το μοντέλο θα είναι εφοδιασμένο, αρχικά με τον V6 στα 3.0 λίτρων βενζινοκινητήρα με 340 ίππους αλλά και δύο πετρελαιοκινητήρες. Ένα τρίλιτρο V6 με 231 και 286 ίππους και ένα V8 στα 4.0 λίτρα με 423 ίππους και 900 Nm ροπής. Όλοι θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων. Στα τέλη του 2019 θα γίνει διαθέσιμη και μία plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα αποδίδει 367 ίππους και θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για 58 χλμ.
Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει συστήματα όπως υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόματο φρενάρισμα και κάμερα νυχτερινής όρασης. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι σε τιμές υψηλότερες από τις τωρινές αφού η VW θέλει να το προωθήσει ως πιο premium πρόταση σε σχέση με το προηγούμενο.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.