Δοκιμάζουμε στην Αυστρία τους φιναλίστ για το «Best Buy Car of Europe 2023»

Τα DACIA JOGGER, HONDA CIVIC, OPEL ASTRA, PEUGEOT 308, RENAULT AUSTRAL, και TOYOTA AYGO X είναι τα μοντέλα που θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best Buy Car of Europe 2023» του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AUTOBEST.

Best Buy Car of Europe 2023 Petros soutzisΗ κριτική επιτροπή των 31 μελών από 31 χώρες έκανε τις τελικές της αξιολογήσεις και θα ψηφίσει τις επόμενες μέρες, με το νικητή της 22ης Έκδοσης του AUTOBEST να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα εκλέξουν το Best Buy Car of Europe θα είναι και ο δημοσιογράφος Πέτρος Σουτζιής που αποτελεί ιδρυτικό μέλος του οργανισμού και κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.

Η κριτική επιτροπή βρέθηκε ξανά στο Teesdorf της Αυστρίας στις 23 & 24 Νοεμβρίου για την τελική δοκιμή των φιναλίστ. Με την πίστα στο Teesdorf να βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Βιέννης, η επιτροπή Autobest προχώρησε σε μια ολοκληρωμένη συνεργασία πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο δοκιμών των έξι φιναλίστ. Οδήγηση και δοκιμές τόσο μέσα στην πίστα όσο και σε επαρχιακούς δρόμους και σε αυτοκινητόδρομο. Αυτό, δεν αποτελεί μια συγκριτική δοκιμή, καθώς δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αλλά μέσα από μια σειρά 13 κριτηρίων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την τιμή, το δίκτυο, την κατανάλωση, τους χώρους, τη σχεδίαση, τη συνδεσιμότητα, το βαθμολογικό σύνολο, αναδεικνύεται ο νικητής. Επίσης, οι δημοσιογράφοι του Autobest είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουμε στην πίστα με διαφορετικές μάρκες ελαστικών τα ίδια αυτοκίνητα σε διαφορετικά οδοστρώματα όπως γλιστερά, βρεγμένα, ανηφόρες, κατηφόρες, κακοτεχνίες, αλλαγή πορείας.. Ηταν ό,τι καλύτερο σε ένα ασφαλές περιβάλλον με άμεσα συμπεράσματα.

Η πίστα δοκιμών Fahrtechnik, που λειτουργείται από την Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτου (OEAMTC), κέρδισε διεθνή αναγνώριση για τις δοκιμές οχημάτων και την εκπαίδευση οδηγών σε πολλούς τομείς. Με το Teesdorf να βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Βιέννης, ο Οργανισμός Autobest δημιούργησε μια συνεργασία για να πραγματοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο δοκιμών για να εξερευνήσει πλήρως τις δυνατότητες των φιναλίστ.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία, η κριτική επιτροπή του AUTOBEST ψήφισε την Dacia ως τη νικήτρια του βραβείου COMPANYBEST 2023 ενώ ο Artur Martins, Global Brand & CX Division, CBO & CXO της Kia, είναι το νέο μέλος που προστίθεται στο MANBEST 2023 Hall of Fame. Το νέο μέλος που εισάγεται στο DESIGNBEST 2023 Hall of Fame είναι ο Jean-Pierre Ploué, ο Chief Design Officer της Stellantis που έχει εργαστεί για πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Renault, Volkswagen, Ford, Citroën, Peugeot και DS Automobiles. Το βραβείο SMARTBEST 2023 απονέμεται στο Renault Austral Android Automotive OS με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google ενώ το βραβείο SAFETYBEST 2023 παίρνει το σύστημα Lidar της Valeo. Το βραβείο SPORTBEST 2023 απονέμεται στη Jutta Kleinschmidt για τις επιτυχίες της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η 22η τελετή των βραβείων AUTOBEST θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 2023 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Εδώ και δύο δεκαετίες, το γκαλά των βραβείων AUTOBEST έχει γίνει το βασικό γεγονός στο ημερολόγιο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK