O ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΤΖΙΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ BMW X2 

Ένα διαφορετικό Χ στη γκάμα της BMW

Την πόλη της Λισσαβόνας επέλεξαν οι άνθρωποι της BMW για την παρουσίαση της ολοκαίνουριας BMW X2. Εκεί βρεθήκαμε και εμείς για να ενημερωθούμε και να οδηγήσουμε το έκτο μοντέλο των βαυαρών με τον κωδικό «Χ».

Πρόκειται για ένα μοντέλο που απευθύνεται κυρίως σε ένα νεανικό κοινό… τόσο ηλικιακά όσο και στο χαρακτήρα, όπως μας δήλωσαν οι κατασκευαστές. Πελάτες οι οποίοι ζουν σε αστικές περιοχές αλλά είναι ενεργοί, δραστήριοι και πλήρως συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό κόσμο.

Το νέο μοντέλο διαθέτει το δικό μου μοναδικό χαρακτήρα και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα Χ της BMW. Όχι μόνο στο μέγεθος αλλά σε σημαντικές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό που το κάνουν να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο στο δρόμο. Και εάν προσθέσουμε και τα ψηλά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, τότε θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους κατασκευαστές του!

Διαθέτει μια άκρως δυναμική και νεανική εμφάνιση από όποια γωνιά και να το δεις. Συνδυάζει το στιβαρό προφίλ ενός Χ μοντέλου αλλά και τα χαρακτηριστικά ενός coupe.

Οι έντονοι θόλοι των τροχών, οι εντυπωσιακές απολήξεις εξαγωγής και οι τονισμένες ποδιές, η κεκλιμένη γραμμή οροφής αλλά και οι μεγάλοι αεραγωγοί ξεχωρίζουν στο όλο σύνολο.

Διαφοροποιείται με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας από την αντιστραμμένη κλασσική μάσκα της εταιρείας ενώ μια ακόμα λεπτομέρεια είναι και η τοποθέτηση του λογοτύπου της μάρκας στις πίσω κολόνες. Κάτι που παραπέμπει σε θρυλικές BMW, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL. Με 4.360 mm μήκος, 1.824 mm πλάτος και 1.526 mm ύψος, η Χ2 έχει το ίδιο πλάτος με την Χ1, αλλά 49 mm μικρότερο μήκος και 69 mm χαμηλότερο ύψος. Τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται το ίδιο μεταξόνιο (2.670 mm).

Στο εσωτερικό, οι χώροι για τους επιβάτες είναι παραπάνω από ικανοποιητικοί εν ώ τα εύσημα θα πρέπει να δώσουμε και στη θέση οδήγησης. Παρότι η απόσταση από το έδαφος δεν έχει αλλάξει, τα εμπρός καθίσματα της Χ2 είναι τοποθετημένα δύο εκατοστά πιο κοντά στο δρόμο, δίνοντας αμέσως στον οδηγό πιο σπορ αίσθηση. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα 470 λίτρα είναι ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία, διαθέτοντας και σειρά έξυπνων λύσεων αποθήκευσης.

H ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα βρίσκονται φυσικά σε ψηλά επίπεδα, όπως και σε όλα τα μοντέλα του κατασκευαστή. Όμως, η Χ2 διαθέτει μια μεγάλη λίστα επιλογών στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό της. Μεταξύ αυτών και την τελευταία γενιά του BMW ConnectedDrive και την τελευταία έκδοση BMW Connected App. Λειτουργίες όπως Apple CarPlay και μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού προσφέρουν μία συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης. Σημαντικό στοιχείο εξοπλισμού που προσφέρεται αποκλειστικά από την X2 σε αυτή την κατηγορία είναι το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display. Η BMW X2 προσφέρει επίσης τεχνολογίες αιχμής στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όπως το σύστημα Traffic Jam Assistant που ξεκουράζει τον οδηγό σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και το οποίο αποτελεί τμήμα του προαιρετικού Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης βασισμένων σε κάμερα. Το προαιρετικό Parking Assistant είναι σχεδιασμένο για να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού της BMW X2, καθώς αναγνωρίζει αυτόματα κατάλληλους χώρους στάθμευσης.

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου θα υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις κινητήρες. Πρώτα η

βενζινοκίνητη X2 sDrive20i με 192 ίππους ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Η X2 xDrive20d diesel με 190 ίππους και X2 xDrive25d diesel με 231 ίππους. Τα δύο τελευταία θα διατίθενται στάνταρ με σύστημα «έξυπνης» τετρακίνησης xDrive και 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ το βενζινοκίνητο μοντέλο φέρει σπορ, 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Στη συνέχεια, φυσικά, αναμένονται περισσότεροι κινητήρες στη γκάμα του μοντέλου.Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την στάνταρ X2, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των X2 M Sport και M Sport X. Η τελευταία συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία από την BMW M και την οικογένεια X.

Photos by Tom Kirkpatrick/BMW

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.