Ο οργανισμός AUTOBEST γιορτάζει για 17η χρονιά των Awards Gala

Η 17η έκδοση του AUTOBEST διοργανώθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στην αίθουσα Karl Böhm Saal Festspielhaus, ένα ιστορικό σημείο της πόλης. Το φετινό Gala στο Σάλτσμπουργκ ήταν θεματικά ξεχωριστό από τις προηγούμενες χρονιές, με τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότζαρτ να αποτελεί ένα εκ των παρουσιαστών της βραδιάς σε μορφή ολογράμματος δίπλα από την οδηγό αγώνων ταχύτητας και δημοσιογράφο αυτοκινήτου Amanda Stretton, που αποτέλεσε την MC του Gala. Καλλιτέχνες που «ζωγράφιζαν» με το φως παρουσίασαν όλα τα βραβεία, σε μια φαντασμαγορική βραδιά, μοναδική στο είδος της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Citroën C3 Aircross ψηφίστηκε «AUTOBEST 2018», αποτελώντας την δεύτερη ιστορικά Citroën που κερδίζει τον μεγάλο τίτλο, μετά την C3 του 2003 . Η Linda Jackson, CEO της Citroën εξέφρασε την ικανοποίηση της μετά από την απονομή του βραβείου: «Εκ μέρους όλης της ομάδας μου, εκφράζω την τιμή και την υπερηφάνεια που νοιώθουμε βλέποντας την καινούργια C3 Aircross να κερδίζει την ψηφοφορία του ‘Best Buy Car of Europe 2018. Το βραβείο αυτό είναι αναγνώριση όλης της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιείτε από το 2014 για να ανανεωθεί η Citroën σαν μάρκα. Αποτελεί μεγάλη αναγνώριση επίσης, των ποιοτήτων της C3 Aircross, που πλήροι όλες τις προδιαγραφές ενός ‘Best Buy Car’, στις οποίες συμφωνούμε απόλυτα με το AUTOBEST.»

Το βραβείο «MANBEST 2017» κέρδισε ο Πρόεδρος του Ομίλου Geely Holding, Li Schufu, αποστέλλοντας μια σπάνια δημόσια δήλωση σε βίντεο, στην οποία είπε: «Με τιμά ιδιαίτερα ο τίτλος MANBEST από το AUTOBEST. Ευχαριστώ για την προσοχή και την υποστήριξη σας προς το Geely Holding Group. Η Ευρώπη είναι η γενέτειρα της Βιομηχανικής Επανάστασης με τις ρίζες της βιομηχανίας παραγωγής να βρίσκονται εκεί. Η Ευρώπη παίζει μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη διαφόρων μαρκών κάτω από την ομπρέλα του Geely Holding Group. Ήταν πάντα μεγάλος στόχος για μας να χτίσουμε να διατηρήσουμε μια σωστή εικόνα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ευχαριστώ το AUTOBEST για το βραβείο. Εύχομαι κάθε επιτυχία και χαρά». Παρόν στο Salzburg, για να παραλάβει το βραβείο, ήταν ο Frank Klaas, Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Geely International.

Το βραβείο «SMARTBEST 2017» απονεμήθηκε στην SEAT για την υλοποίηση και ένταξη του ALEXA σε όλα της τα αυτοκίνητα. «Ήταν όνειρο μας το να κερδίσουμε ξανά βραβείο του AUTOBEST με το Ibiza. Είπαμε πως αν δεν τα καταφέρουμε, θέλουμε να κερδίσουμε το SMARTBEST για το ALEXA. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει πως η SEAT κατέχει την καλύτερη συνδεσιμότητα της αγοράς. Ευχαριστώ το AUTOBEST και την Επιτροπή που ψήφισαν για εμάς», δήλωσε ο said Christian Stein, Διευθυντής Παγκόσμιων Επικοινωνιών της SEAT, που δέχθηκε και το βραβείο.

Το βραβείο «COMPANYBEST» 2017 κέρδισε η Jaguar Land Rover. «Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους του ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία μας. Δέχομαι το βραβείο COMPANYBEST εκ μέρους τους και είναι τιμή μου.» δήλωσε ο Προφέσορας Δρ. Ralf Speth, CEO της Jaguar Land Rover. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το AUTOBEST έχει μέλη από 31 Ευρωπαϊκές χώρες και όπως δήλωσε ο Dan Vardie, μιλάτε εκ μέρους 650 εκατομμυρίων ανθρώπων σε αυτή την ήπειρο. Πρέπει να είστε περήφανοι για αυτό που κάνετε. Στην JLR παράγουμε 600,000 κομμάτια τον χρόνο, και ονειρευόμαστε πως θα μπορούμε και εμείς να εξυπηρετήσουμε τόσους ανθρώπους όπως εσείς στο μέλλον.»

Το βραβείο «ECOBEST 2017» κέρδισαν μαζί οι οργανισμοί PSA, Bureau Veritas, Transport & Environment και France Nature Environment για το «Real-world Fuel Consumption Protocol»”. Είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία λαμβάνει υπόψη της την πραγματική καθημερινή οδήγηση όταν υπολογίζει την κατανάλωση καυσίμου πριν κοινοποιήσει τους αριθμούς της.

Το βραβείο «DESIGNBEST 2017» κέρδισε ο σχεδιαστής Marek Reichman, Υπεύθυνος Σχεδιαστής και Δημιουργίας της Aston Martin. «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος του DESIGNBEST Hall of Fame, και θέλω να αφιερώσω αυτή την τιμή στην σχεδιαστική μου ομάδα Design Studio στα Gaydon Headquarters στο ΗΒ,» δήλωσε ο Reichman.

Το βραβείο «SAFETYBEST 2017» κέρδισε η TOYOTA για το σύστημα Toyota Safety Sense. Ο Thierry Boitel, Διευθυντής Ηλεκτρονικών του Toyota Motor Europe Technical Centre των Βρυξελλών, δήλωσε πάνω στην σκηνή: «Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή του AUTOBEST για την απονομή του «SAFETYBEST» στην Toyota. Το Toyota Safety Sense μπορεί να το βρει κάποιος στο 92% της γκάμας μας στην Ευρώπη. Το Toyota Safety Sense παρέχει ασφάλεια μέσω της τεχνολογίας.»

Το βραβείο «SPORTBEST 2017» απονεμήθηκε στον Friedrich Enzinger, Αντιπρόεδρο της ομάδας Porsche Motorsport LMP. Επί σκηνής ο κύριος Enzinger δήλωσε: «Εκ μέρους της Porsche Motorsport λαμβάνω με τιμή αυτό το βραβείο.» Ο κύριος Enzinger βοήθησε την ομάδα να πετύχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, τοποθετώντας την Porsche στην κορυφή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Δρ. Wolfgang Porsche είναι το πρώτο μέλος του AUTOBEST Hall of Fame

Η μεγαλύτερη είδηση του Gala ήταν η ίδρυση του AUTOBEST Hall of Fame. «Πρόκειται για μια ξεχωριστή παγκόσμια γκαλερί αφιερωμένη στις μεγάλες προσωπικότητες του αυτοκινητιστικού κόσμου που βοήθησαν να εξελιχθεί το αυτοκίνητο για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο. Είναι το Hall of Fame για σημαντικούς ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία μας. Το να ενταχθεί κάποιος στο AUTOBEST Hall of Fame είναι απόφαση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επιτροπής αυτοκινητιστικών δημοσιογράφων, με εκπρόσωπους από 31 χώρες», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος του AUTOBEST.
Ο Δρ. Wolfgang Porsche αποτελεί την πρώτη προσωπικότητα που εντάσσεται στο AUTOBEST Hall of Fame. «Είμαι περήφανος και χαρούμενος που δέχομαι αυτή την τιμή για όλη την δουλειά που έκανα στη ζωή μου. Το να γίνω μέλος αυτής της παγκόσμιας γκαλερί, αφιερωμένη στα είδωλα του αυτοκινητιστικού κόσμου είναι πραγματικά μεγάλη τιμή. Νοιώθω υπέροχα. Ευχαριστώ την Επιτροπή από καρδιάς, που με επέλεξε» δήλωσε κατασυγκινημένος ο Δρ.Porsche.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.