Επιτέλους, το νέο Range Rover Evoque αποκαλύφθηκε. Μετά από επτά και πλέον χρόνια ένα από τα best seller του βρετανικού εργοστασίου περνά στη δεύτερη του γενιά. Το ολοκαίνουριο Evoque έκανε μόλις ψες την πρώτη του εμφάνιση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Λονδίνο με προσωπικότητες από τον κόσμο  της μόδας και του κινηματογράφου.

RANGE-ROVER-EVOQUE2jpgΜε πολλές ομοιότητες από το μεγαλύτερο και πολυτελές Velar, το νέο Evoque διατηρεί την ταυτότητα του διαθέτοντας ένα μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας. Είναι κτισμένο στην πλατφόρμα D8 της Jaguar Land Rover, που έχει διαφοροποιηθεί για να δεχθεί  υβριδικές, plug-in και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Οι διαστάσει του βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχο του με τη διαφορά ότι το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο. Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ο τελευταίος μεγάλωσε κατά 10% και φθάνει τώρα τα 591 λίτρα (1383 λίτρα με αναδιπλωμένα καθίσματα). Ο εσωτερικός χώρος διακρίνεται για την πολυτέλεια και την άνεση ενώ ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και πολλά άλλα που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της JLR.

Αρχικά, κατά την είσοδο του στην αγορά θα διαθέτει τους κινητήρες της οικογένειας Ingenium με τους γνωστούς τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου από 148 μέχρι 296 ίππους. Παράλληλα στη διάθεση του θα έχει, πέραν του manual, και  ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο της  ZF για τις περισσότερες εκδόσεις. Μαζί φυσικά και η τετρακίνηση αλλά και συστήματα όπως η νέα γενιά του Active Driveline και Terrain Response 2.

RANGE-ROVER-EVOQUE1

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.