Επιτέλους, το νέο Range Rover Evoque αποκαλύφθηκε. Μετά από επτά και πλέον χρόνια ένα από τα best seller του βρετανικού εργοστασίου περνά στη δεύτερη του γενιά. Το ολοκαίνουριο Evoque έκανε μόλις ψες την πρώτη του εμφάνιση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Λονδίνο με προσωπικότητες από τον κόσμο  της μόδας και του κινηματογράφου.

RANGE-ROVER-EVOQUE2jpgΜε πολλές ομοιότητες από το μεγαλύτερο και πολυτελές Velar, το νέο Evoque διατηρεί την ταυτότητα του διαθέτοντας ένα μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας. Είναι κτισμένο στην πλατφόρμα D8 της Jaguar Land Rover, που έχει διαφοροποιηθεί για να δεχθεί  υβριδικές, plug-in και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Οι διαστάσει του βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχο του με τη διαφορά ότι το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο. Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Ο τελευταίος μεγάλωσε κατά 10% και φθάνει τώρα τα 591 λίτρα (1383 λίτρα με αναδιπλωμένα καθίσματα). Ο εσωτερικός χώρος διακρίνεται για την πολυτέλεια και την άνεση ενώ ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και πολλά άλλα που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της JLR.

Αρχικά, κατά την είσοδο του στην αγορά θα διαθέτει τους κινητήρες της οικογένειας Ingenium με τους γνωστούς τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου από 148 μέχρι 296 ίππους. Παράλληλα στη διάθεση του θα έχει, πέραν του manual, και  ένα 9άρι αυτόματο κιβώτιο της  ZF για τις περισσότερες εκδόσεις. Μαζί φυσικά και η τετρακίνηση αλλά και συστήματα όπως η νέα γενιά του Active Driveline και Terrain Response 2.

RANGE-ROVER-EVOQUE1

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.