Η Volvo Trucks παρουσιάζει τώρα μία νέα λύση μεταφορών με αυτόνομα, ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που μπορεί να συμβάλλει σε αποδοτικότερες, ασφαλέστερες και καθαρότερες μεταφορές. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αποτελέσει μία συμπληρωματική λύση για εταιρίες που χρειάζονται υπηρεσίες συνεχών μεταφορών μεταξύ σταθερών κόμβων, πέρα από τις ήδη υπάρχουσες στην αγορά.Η ταχεία αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η αυξανόμενη αστικοποίηση θέτουν σημαντικές προκλήσεις στην επίλυση περιβαλλοντικών θεμάτων όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ρύπανση και τα επίπεδα θορύβου. Η αυξανόμενη κατανάλωση, η ταχεία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) αλλά και η γενικευμένη έλλειψη οδηγών καθιστούν δυσκολότερη την ανεύρεση αποδοτικών λύσεων μεταφορών.

Η μελλοντική λύση μεταφορών της Volvo Trucks προορίζεται για τακτικές και επαναλαμβανόμενες μεταφορές με κύριο χαρακτηριστικό τις σχετικά μικρές αποστάσεις, τις μεγάλες ποσότητες αγαθών και την υψηλή ακρίβεια στις παραδόσεις. Οι μεταφορές μεταξύ κόμβων logistics είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, αλλά μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλες περιπτώσεις. Η διαχείριση γίνεται από αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένα με μία υπηρεσία cloud και ένα κέντρο ελέγχου μεταφορών. Τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να εντοπίζουν την τρέχουσα θέση τους με ακρίβεια εκατοστών, να παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια και να αναλύουν τι συμβαίνει με τους άλλους χρήστες των δρόμων, και στη συνέχει να αντιδρούν με μέγιστη ακρίβεια.

Το κέντρο ελέγχου μεταφορών παρακολουθεί συνεχώς την πρόοδο της μεταφοράς, προσέχοντας τη θέση κάθε αυτοκινήτου, τη φόρτιση των μπαταριών, το περιεχόμενο του φορτίου, τις απαιτήσεις σέρβις και αρκετές ακόμα παραμέτρους. Όπως σε μία διαδικασία βιομηχανικής παραγωγής, η ταχύτητα και η πρόοδος προσαρμόζονται για να αποφεύγονται περιττές αναμονές και για να βελτιώνεται η ακρίβεια των παραδόσεων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να ελαχιστοποιείται η σπατάλη με τη μορφή αποθεμάτων ασφαλείας, και να αυξάνεται η διαθεσιμότητα. Οχήματα που λειτουργούν στην ίδια διαδρομή συνεργάζονται για τη δημιουργία βέλτιστης ροής.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.