Ο λόγος για το φιλόδοξο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypecar ονόματι Arcanum. Σύμφωνα με την Alieno το όνομα του πρώτου της μοντέλου προέρχεται από τη λατινική λέξη arcanum που σημαίνει το μυστικό των μυστικών. Alieno τώρα στα ιταλικά σημαίνει εξωγήινο, καθώς σκοπός της είναι να δημιουργήσει hypercars με τεχνολογίες από το μέλλον που έρχονται στο σημερινό μας κόσμο. Η αρκετά μεγάλη δύναμη είναι μονόδρομος για ένα νέο hypecar που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Για το λόγο αυτό το νέο Arcanum θα προσφέρεται στις εξής τέσσερις ισχυρές εκδόσεις: Στις RP5, RP4, RP3 και RP2 με ισχύ 5.221, 4.351, 3.481 και 2.610 ίππων αντίστοιχα, ενώ η ροπή τους διαμορφώνεται στα 8880, 7400, 5920 και 4440 Nm.
O πρώτος αριθμός μετά τα γράμματα RP (Raw Power) υποδηλώνει κατά προσέγγιση την ισχύ σε κάθε έκδοση του Arcanum. Περισσότερα τεχνικά στοιχεία και επιδόσεις του νέου Arcanum θα ανακοινωθούν αργότερα από την Alieno. Για την ισχυρότερη έκδοση του πάντως γνωρίζουμε ήδη ότι έχει τελική ταχύτητα άνω των 488 χλμ./ώρα και αναλογία ισχύος/βάρους πάνω από 2.64 ίππους/κιλό.

Παράλληλα ανάλογα τις προδιαγραφές που θα τηρεί το εκάστοτε Arcanum θα χωρίζεται στις κατηγορίες STR (Street), TRC (Track) και RCE (Race). Η πρώτη αφορά τα Arcanum που θα έχουν νόμιμη άδεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δημοσίους δρόμους, η δεύτερη για χρήση αποκλειστικά μέσα σε πίστες και η τρίτη για συμμετοχή σε αγώνες με την Alieno να δηλώνει ότι μπορεί να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις για συμμετοχή στην κατηγόρια LMP1 των 24ωρών του Λε Μαν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.
Σχεδιαστικά το νέο Arcanum θυμίζει αρκετά Lamborghini, το μήκος του βρίσκεται στα 5.240 χλστ., το πλάτος του στα 2.180 χλστ., το ύψος του κυμαίνεται από 1.170 έως 1.270 χλστ. ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης και το μεταξόνιο του στα 3.100 χλστ.
Το πλαίσιο του νέου Arcanum είναι από ανθρακόνημα, το οποίο επιτρέπει την κατασκευή ενός αεροδυναμικού, ελαφριού και με μεγάλη ακαμψία αμαξώματος. Ασφάλεια υπόσχονται οι εμπρός-πίσω, πάνω-κάτω και πλευρικές ζώνες παραμόρφωσης. Το βάρος του εξαρτάται επίσης από την έκδοση και ξεκινάει από τα 1.620 κιλά.

Στο εσωτερικό του διθέσιου Arcanum, το οποίο είναι επενδυμένο με ανθρακόνημα, δέρμα και αλκαντάρα, μπορούν να χωρέσουν επιβάτες με ύψος ακόμα και άνω των 2 μέτρων. Το νέο Arcanum μπορεί να έχει από τρεις (RP2 έκδοση) μέχρι έξι ηλεκτροκινητήρες (RP5 έκδοση) σε κάθε τροχό. Για παράδειγμα δηλαδή στις εκδόσεις RP2 και RP5 το νέο Arcanum έχει συνολικά 12 και 24 ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα.
Η μπαταρία του νέου Arcanum προσφέρεται στις τρεις εκδόσεις SBP (Street Battery Pack), TBP (Track Battery Pack) και RBP (Race Battery Pack) με χωρητικότητα 180 kWh, 120 kWh και 60 kWh αντίστοιχα, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 1.020 χλμ.
Η Alieno κατασκευάζει χειροποίητα το Arcanum στο εργοστάσιο της στη Βουλγαρία μόνο κατόπιν παραγγελίας. Στην έκδοση RP2 κοστίζει 750.000 ευρώ, στην RP3 1.000.000 ευρώ, στην RP4 1.250.000 ευρώ και στην RP5 1.500.000 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης ενός Arcanum κυμαίνεται από 18 έως 30 μήνες.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.