Lamborghini Huracan «Evo»

Στη Lamborghini δεν τους έφταναν οι 610 ίπποι της Huracan LP 610 και παρουσιάζουν ακόμα μια έκδοση με 640 ίππους. Ο λόγος για την Huracan Evo που εξελίχθηκε με βάση την Huracan Performante και διαθέτει νέα δυναμικά χαρακτηριστικά και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό οι αλλαγές της Huracan Evo σε σχέση με τη συμβατική Huracan βρίσκονται στους νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, στις νέες 20 ινσών ζάντες και τους μεγαλύτερους αεραγωγούς του πίσω προφυλακτήρα. Νέα είναι και η πίσω αεροτομή, ενώ νέας σχεδίασης είναι και ο πίσω διαχύτης. Στο εσωτερικό της Huracan Evo υπάρχει πλέον μια νέα μεγάλη, 8.4 ιντσών, κάθετη οθόνη αφής, που αντικαθιστά πολλά από τα συμβατικά κουμπιά και διακόπτες ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay, ενώ υπάρχει προαιρετικό σύστημα τηλεμετρίας.

Η Huracan Evo εφοδιάζεται με τον 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα της Lamborghini, ο οποίος πλέον αποδίδει 640 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 600 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Οι βαλβίδες εισαγωγής είναι από τιτάνιο, διαθέτει νέο σύστημα εξαγωγής με νέα ελαφριά εξάτμιση. Το βάρος της φθάνει τα 1.422 κιλά και φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα (0,3 δευτ. πιο γρήγορα από πριν). Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 325 χιλιόμετρα την ώρα.

Διαθέτει σύσττημα τετραδιεύθυνσης καθώς και το σύστημα torque vectoring για την μέγιστη πρόσφυση στις στροφές. Παράλληλα, οι τεχνικοί της Lamborghini έχουν επίσης αναβαθμίσει την ενεργή ανάρτηση με πιο άμεσα αμορτισέρ, ενώ έχουν τροποποιήσει και το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο μπορεί να στείλει όλη τη δύναμη του κινητήρα σε έναν μόνο τροχό.

Όλα τα παραπάνω ελέγχονται από τη νέα κεντρική μονάδα, την οποία η εταιρία ονομάζει Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI). Η Huracan Evo διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, τα οποία επιλέγονται από το διακόπτη ANIMA στο τιμόνι, και αυτά είναι το Strada, το Sport και το Corsa, με το καθένα να αλλάζει την αίσθηση του τιμονιού, του φρένου, του πεντάλ γκαζιού και του κιβωτίου. Οι παραδόσεις της Evo θα ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη με την τιμή να ξεκινά στις 185 χιλιάδες ευρώ στην Αγγλία (χωρίς φόρους!)

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.