autokinito.com.cy by Petros Soutzis

49.000 σημεία φόρτισης από τη Porsche σε πέντε χώρες

Porsche: 

Η Porsche διαθέτει αυτή τη στιγμή το δικό της δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το οποίο εκτείνεται σε πέντε χώρες. Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Φινλανδία.

Ωστόσο, τώρα η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη θέλει να επεκτείνει αυτό το δίκτυο σε ακόμα πέντε χώρες. Οι χώρες αυτές είναι οι οι Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιταλία. Η τελευταία θα μπει λίγο πιο αργά στο πρόγραμμα.

Μέσω της υπηρεσίας της Porsche ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου της μπορεί να δει, ανάμεσα σε 49.000 σταθμούς φόρτισης, ποιος είναι ο πιο κοντινός. Στη συνέχεια το σύστημα μπορεί να τον καθοδηγήσει ως εκεί είτε μέσω του κινητού του είτε μέσω του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Μετά τη φόρτιση, ο χρήστης μπορεί να πληρώσει σκανάροντας έναν κωδικό QR που θα εμφανιστεί ή με χρήση του Porsche ID τους, με το οποίο η χρέωση είναι σταθερή ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός.

Προς το παρόν τα μοναδικά μοντέλα που μπορούν να εκμεταλλευτούν το δίκτυο φόρτισης της Porsche είναι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Panamera και Cayenne όμως η αμιγώς ηλεκτρική Taycan είναι προ των πυλών.

Exit mobile version