Τον περασμένο Ιούλιο επιτεύχθηκε ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιώσιμη κινητικότητα στο Παρίσι. Η εταιρεία HYPE, η πρώτη εταιρεία ταξί στον κόσμο που λειτουργεί αποκλειστικά με οχήματα υδρογόνου, παρέλαβε 25 οχήματα Toyota Mirai Hydrogen Fuel Cell. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, η παράδοση των ΤΟΥΟΤΑ Mirai αυξάνει τον στόλο της HYPE στα 100 οχήματα.

Για την Toyota, αυτό αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050 μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των οχημάτων της. Απώτερος στόχος της Toyota είναι να υποστηρίξει τη μετάβαση από μια κοινωνία που χρησιμοποιεί καύσιμα με βάση τον άνθρακα σε μια κοινωνία της οποίας τα καύσιμα θα έχουν ως βάση το υδρογόνο. Περισσότερα από 6.000 Mirai κινούνται στους δρόμους παγκοσμίως, αλλά η φιλοδοξία είναι να πωληθούν 30.000 υδρογονοκίνητα οχήματα μέχρι το 2020. Η παράδοση λοιπόν των 25 ΤΟΥΟΤΑ Mirai συμβάλλει προς την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Στη Γαλλία, από την 1η Ιουνίου 2018, το υδρογόνο άρχισε να κερδίζει έδαφος. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Υδρογόνου (National Hydrogen Plan) που ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, η κίνηση με βάση το υδρογόνο ως καύσιμο έχει προσδιοριστεί ως το βασικό στοιχείο αυτής της πρωτοβουλίας.Ο Didier Gambart, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Toyota Γαλλίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η παράδοση των 25 ΤΟΥΟΤΑ Mirai είναι επιπρόσθετη και συμπληρωματική στην αρχική προσφορά των 13 οχημάτων, και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Toyota, της HYPE και της Air Liquide. Μαζί είμαστε ενωμένοι στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας υδρογόνου».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.