[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0ldIWIKmD_8[/embedyt]

Η εταιρεία από την Κροατία παρουσίασε στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το δεύτερο της supercar με την ονομασία C_Two. Μοντέλο το οποίο είναι πιο δυνατό από τον προκάτοχο του με την ιπποδύναμη να σκαρφαλώνει τους 1.914 ίππους και η ροπή τα 2.300 Nm. Τα εκατό χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε μόλις 1.85 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 412 χιλιομετρα την ώρα.

Η παραγωγή του C_Two θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 με τη Rimac να σχεδιάζει την κατασκευή μόλις 150 μονάδων. Είναι πιο άνετο, πιο γρήγορο και φυσικά ακριβότερο από το Concept One ενώ θα διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Όπως και στο Concept One, ο κάθε τροχός έχει τον δικό του κινητήρα όμως η δύναμη δε μεταφέρεται άμεσα από τον κινητήρα στον τροχό αλλά μεσολαβεί κιβώτιο ταχυτήτων. Και εδώ είναι μία από τις καινοτομίες της Rimac, στους εμπρός τροχούς το κιβώτιο έχει μόνο μία σχέση ενώ στους πίσω έχει δύο σχέσεις. Οι τέσσερις κινητήρες συντονίζονται μέσω συστήματος torque vectoring ενώ ο διαμοιρασμός της ισχύος είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος καθώς το C_Two μπορεί να παίρνει κίνηση μόνο από τον έναν άξονα ή και από τους δύο σε ποσοστό 50-50.

Η τροφοδοσία των κινητήρων γίνεται από μπαταρία με χωρητικότητα 120 kWh ενώ προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 650 χλμ. Το υπερ αυτοκίνητο διαθέτει συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Για το σκοπό αυτό εφοδιάζεται με οχτώ κάμερες, δύο LIDAR, έξι ραντάρ, δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και GPS πολύ υψηλής ακρίβειας. Το τεχνολογικό παζλ του αυτοκινήτου συμπληρώνει η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει το αυτοκίνητο και (μεταξύ άλλων δυνατοτήτων που έχει) μπορεί να ξεκλειδώσει και να επιτρέψει την έναρξη του κινητήρα χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.