Το επόμενο βήμα στην πορεία της προς την ψηφιοποίηση έκανε η Porsche: Η εταιρεία άνοιξε τις νέες της εγκαταστάσεις στην Santa Clara, στην γνωστή Silicon Valley της Καλιφόρνια. Η Porsche Digital, Inc. παίρνει τις πρώτες της πνοές στον πυρήνα της τεχνολογίες και καινοτομίας πάνω στην γη, πάντα στην προσπάθεια της να προχωρήσει μπροστά με γνώμονα το πώς θα είναι ο κόσμος στο μέλλον. Πάνω από όλα, η Porsche Digital θέλει να συνεργαστεί με καινοτόμους και ηγέτες στις νέες τεχνολογίες και άλλες μεγάλες εταιρείες και δηλώνει έτοιμη να επενδύσει σε νέες εταιρείες που προσφέρουν φρέσκιες ιδέες και λύσεις για το ψηφιακό μέλλον. Η Porsche Digital, Inc., που αποτελεί το παράρτημα της Porsche Digital GmbH στις ΗΠΑ, θα δώσει εργασία σε περίπου 100 άτομα. Ο στόχος της είναι να αναγνωρίσει στρατηγικές ψηφιοποίησης και όλα τα κινήματα γύρω από αυτές στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών γρήγορα έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν δοκιμές για την Porsche – μέρος του επίκεντρου της προσοχής όλων αυτών των προσπαθειών θα είναι οι start-up εταιρείες. Το γραφείο αυτό θα επικεντρωθεί σε θέματα ψηφιοποίησης, συνδεσιμότητας και έξυπνης κινητικότητας.

«Το αυτοκίνητο είναι η απόλυτη κινητή συσκευή του μέλλοντος, το οποίο γράφετε εδώ στην Silicon Valley,» δήλωσε ο Thilo Koslowski, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Digital. «Γι’αυτό είναι υψίστης σημασίας να βρίσκεται το γραφείο μας στην ΗΠΑ δίπλα από τις πρωτοπόρες εταιρείες πληροφορικής στην Αμερική αλλά και στον κόσμο, καθώς αυτό μας δίνει την δυνατότητα να  αναγνωρίσουμε όλα τα σημάδια του καιρού και να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες νωρίς. Μαζί με την δική μας ικανότητα για καινοτομία, θέλουμε να έχουμε μαζί μας και δυνατούς συνεργάτες.» Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στο επιχειρηματικό κεφάλαιο «E.ventures US.» Στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες κινήσεις παρόμοιου χαρακτήρα μέσω του γραφείου μας στην Σάντα Κλάρα.

Η Porsche Digital είναι το κέντρο της ψηφιοποίησης όπου γεννιούνται νέα μοντέλα δημιουργίας αξίας και καινοτόμες σειρές προϊόντων, πάντα σε συνεργασία με όλα τα παραρτήματα της Porsche στον κόσμο. Ταυτόχρονα ψάχνει σε ολόκληρο τον πλανήτη για να αναγνωρίσει όλες τις μόδες και τεχνολογικά κινήματα, έτσι ώστε η Porsche να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις τεχνολογίες. Πλέον, εκτός από τα κέντρα στο Ludwigsburg και Βερολίνο, η Porsche Digital αντιπροσωπεύεται πλέον και στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, στην καρδιά της Silicon Valley. Στο μέλλον, υπάρχει στόχος να ανοίξουν και γραφεία σε άλλα μεγάλα τεχνολογικά κέντρα του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην Ασία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.