Η Porsche είναι ο νέος επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων ασφάλειας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, με τους Γερμανούς να προμηθεύουν αυτοκίνητα στον θεσμό για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια. Το μοντέλο που αναλαμβάνει φυσικά αυτόν τον ρόλο, είναι η 911 Turbo.

Η τετρακίνητη 911 αποδίδει 540 ίππους και σύμφωνα με την γερμανική εταιρία δεν έχει δεχτεί πολλές μετατροπές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Η χαρακτηριστική προσθήκη που δεν θα βρείτε ούτε στον κατάλογο με τα έξτρα της Porsche είναι ο κίτρινος “φάρος”, με τον ασύρματο να ανήκει επίσης πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό της 911 Turbo.

Τα καθίσματα είναι αγωνιστικών προδιαγραφών και φέρουν ζώνες έξι σημείων, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει οθόνη που πληροφορεί ανά πάσα στιγμή για την σηματοδότηση στην πίστας.

Στις μηχανικές βελτιώσεις η Porsche αναφέρει μικρές αλλαγές στα φρένα αλλά και στην ανάρτηση με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσής τους στο περιβάλλον μιας πίστας, με τις ζάντες να είναι 20 ιντσών και να περιβάλλονται από Michelin Pilot Sport Cup 2.

Όσον αφορά στον χρωματικό συνδυασμό του αυτοκινήτου ασφάλειας η Porsche αναφέρει ότι η έμπνευση, για το μαύρο ματ χρώμα που συνδυάζεται με κόκκινες γυαλιστερές γραμμές, προέρχεται από το έμβλημα των Γερμανών που κοσμεί τα εργοστασιακά αγωνιστικά τους αυτοκίνητα.

Η Porsche θα παρέχει αυτοκίνητα ασφαλείας και για τις 24 Ώρες του Le Mans, αλλά και άλλα αυτοκίνητα υποστήριξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, 16 στο σύνολο.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.