Η Nissan εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα διεθνή σαλόνια αυτοκινήτου παρουσιάζοντας πρωτότυπα μοντέλα και τεχνολογίες του μέλλοντος. Με αυτό τον τρόπο διατηρεί αλλά και διευρύνει τον ηγετικό ρόλο της στην επανάσταση της ηλεκτροκίνησης. Ακολουθώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Nissan LEAF τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ιάπωνας κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσιάζει ακόμα ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Ο λόγος για το Nissan IMx, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο Crossover με το οποίο η Nissan αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον, μέσα από καινοτομίες που “ευθυγραμμίζονται” με το όραμα Nissan Intelligent Mobility.

Το εντυπωσιακού σχεδιασμού Nissan IMx, είναι ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο  crossover τεσσάρων θέσεων, που προσφέρει πλήρως αυτόνομη λειτουργία και εμβέλεια οδήγησης άνω των 600 χιλιομέτρων. Αυτό το concept χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια και αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων  οχημάτων της Nissan,  συνδυάζοντας μονάδες ισχύος δύο κινητήρων, οι οποίες παρέχουν απόδοση 320kWh και  την απίστευτη ροπή των 700nm.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στο πάτωμα να είναι εντελώς επίπεδο, με αποτέλεσμα η καμπίνα να έχει τέτοια διαμόρφωση ούτως ώστε να προσφέρει παράλληλα βελτιωμένη δυναμική στην οδήγηση. Με ένα χαμηλό κέντρο βάρους, το πλαίσιο προσφέρει άκρως ευέλικτο χειρισμό, γεγονός που υπόσχεται τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας  crossover. Η καινοτομία συνεχίζεται μέσω της μπαταρίας υψηλής χωρητικότητας που μπορεί να χρησιμεύσει σαν μια «εικονική» μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το όχημα μοιράζεται την ηλεκτρική ενέργεια μέσω   του δικτύου, με δυνατότητα ασύρματης και συμβατικής φόρτισης. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού ως  ο στενός, αξιόπιστος συνεργάτης που προσφέρει ασφαλέστερη, πιο βολική και πιο ευχάριστη οδήγηση.

Παράλληλα, η Nissan επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στους αγώνες της Formula E για τη σεζόν 2018 -2019, υπογραμμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή της για να κάνει την ηλεκτροκίνηση,  πραγματικά συναρπαστική!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.