Στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle μια κανονική Porsche Cayenne και ένα Airbus A380 πήραν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Συγκεκριμένα μια Cayenne παραγωγής κατάφερε να τραβήξει ένα Airbus A380 285 τόνων και 42 μέτρων της Air France, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του «Βαρύτερου αεροσκάφους που τραβήχτηκε ποτέ από ένα αυτοκίνητο παραγωγής». Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μόλις 115 τόνοι!

Ο Richard Payne, τεχνικός στην Porsche Cars Μεγάλης Βρετανίας και οδηγός της εν λόγω Cayenne, ήταν κατενθουσιασμένος με το επίτευγμα: «Συνήθως δεν πιέζουμε τα όρια των αυτοκινιά. Ευχαριστώ επίσης την σε το αυτοκήτων μας τόσο πολύ, σήμερα όμως αγγίξαμε το όριο! Τα αυτοκίνητα μας είναι ικανά για πολύ περισσότερα πράγματα από ότι αρχικά μπορεί να πιστέψει ο πελάτης! Είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν». Το αυτοκίνητο δεν έσπασε μόνο το ρεκόρ, αλλά οδηγήθηκε μάλιστα από και προς το Λονδίνο πριν και μετά το ρεκόρ!. «Εύσημα πρέπει να πάρει και η ομάδα στην Στουτγάρδη που σχεδίασε το αυτοκίνητο. Έκαναν φοβερή δουλειά. Ευχαριστώ επίσης την ιά. Ευχαριστώ επίσης την σε το αυτοκAir France και τους μηχανικούς της που μας άφησαν να τραβήξουμε αυτό το εντυπωσιακό αεροσκάφος».

Η διαφορά μεταξύ της Porsche και του Airbus είναι εντυπωσιακή. Η Porsche Cayenne έχει μήκος 4.8 μέτρων ενώ το έχει μήκος Airbus A380 73 μέτρα. Εντυπωσιασμένος ήταν και ο Pravin Patel, εκ μέρους του οργανισμού GUINNESS WORLD RECORDS, που παρευρέθηκε στην προσπάθεια αυτή: «Έχω δει διάφορα ρεκόρ να σπάνε όλα αυτά τα χρόνια. Το να δω μια Porsche Cayenne να τραβά ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο, είναι κάτι το μοναδικό!».

Ο Gery Mortreux, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Air France Industries δήλωσε: «Όπως η Porsche, έτσι και η Air France Industries KLM Engineering & Maintenance στοχεύει πάντα για την κορυφή αλλά και στο ανέβασμα του τεχνολογικού πήχη. Ήταν τιμή για εμάς το να φιλοξενήσουμε την Porsche στο hangar μας του Charles de Gaulle. Εκεί όπου εργάζονται μέρα-νύχτα οι μηχανικοί μας επάνω στον στόλο των 10 Airbus A380, ένα από τα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αεροσκάφη στον κόσμο. Το επίτευγμα αυτό αναδεικνύει το πάθος που έχει η εταιρεία για αυτό που κάνει αλλά και τις διάφορες προκλήσεις που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.