Ο δισέγγονος του ιδρυτή της Ford και Πρόεδρος της εταιρείας έκανε πρόσφατα δηλώσεις για τις συνομιλίες της εταιρείας του με τη VW δηλώνοντας αισιόδοξος για την πρόοδο τους. Όπως είναι ήδη γνωστό οι δύο εταιρείες / κολοσσοί συζητούν για μια πιθανή συνεργασία πάνω σε διάφορους τομείς για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Ο ίδιος ο Bill Ford δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι δύο εταιρείες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και στόχους. Πιο συγκεκριμένα είπε.

«Και οι δύο εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει πως όσο μεγάλες και αν είναι, καμία δεν μπορεί τα καταφέρει από μόνη της. Είναι νωρίς ώστε να διερευνήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Έχουμε όμως κάποιες ξεκάθαρες ιδέες για το πού θέλουμε να πάμε.

Μία διευρυμένη συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσε να βοηθήσει τη θέση της Ford για ένα μέλλον στο οποία τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η συμφόρηση και η ρύπανση», δήλωσε επίσης ο Bill Ford.

Και συμπλήρωσε: «Θα ήθελα η Ford να συνεχίσει για άλλα 100 χρόνια. Για να συμβεί αυτό είναι σαφές ότι πρέπει πραγματικά να πάμε προς νέες κατευθύνσεις»..

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι συνομιλίες μεταξύ της Ford και της VW βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, ωστόσο, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο. Παρά το ότι η συνεργασία που ήδη ανακοίνωσαν αφορά τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, όλα δείχνουν ότι οι δύο εταιρείες δεν θα μείνουν μέχρι εκεί.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.