Θα ήθελες να οδηγάς ένα Mazda «πόρνη» ή ένα Huyndai «σπέρμα»;

Πονοκέφαλος είναι συχνά για τα εργοστάσια αυτοκινήτων το όνομα κάποιου νέου μοντέλου. Όσο και αν προσπαθούν τα τμήματα μάρκετινγκ να βρουν ένα «πιασάρικο» όνομα, αυτό πολλές φορές εμπεριέχει κινδύνους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το νόημα του ονόματος του μοντέλου αφού αυτό αλλάζει από χώρα σε χώρα λόγω της… γλώσσας. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τους κατασκευαστές. Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που το ίδιο μοντέλο το βλέπουμε να έχει διαφορετικό όνομα σε κάποιες χώρες.

Δείτε μερικά από τα παραδείγματα:

8. Citroen «Saxo»:

Στα τουρκικά έχει την έννοια του «στοματικού έρωτα».

7. Hyundai «Getz»:

Στα ουγγρικά σημαίνει «σπέρμα».

6. Mazda «LaPuta»:

mazda laputa

Στα ισπανικά σημαίνει «η πόρνη»

5. Mitsubishi «Pajero»:

Στα ισπανικά σημαίνει μαλ*^ας

4. Nissan «Moco»:

Nissan Moco

Επίσης στα ισπανικά σημαίνει «μύξα»

3. Buick «LaCrosse»:

lacrosse

Στα γαλλικά σημαίνει «έφηβοι που αυνανίζονται»

2. Opel «Ascona»

Opel Ascona

Στα ισπανικά και στα πορτογαλικά έχει την έννοια του «γυναικείου γεννητικού οργάνου»

1. Honda «Fitta»

HONDA JAZZ

Στα σουηδικά και τα νορβηγικά έχει επίσης την έννοια του «γυναικείου γεννητικού οργάνου», αλλά όπως το ακούμε συνήθως… στο δρόμο… σχεδόν καθημερινά! Μάλιστα, επειδή η Honda κατάλαβε εγκαίρως την γκάφα της, άλλαξε το όνομα του συγκεκριμένου μοντέλου σε «Jazz».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.