Θα ήθελες να οδηγάς ένα Mazda «πόρνη» ή ένα Huyndai «σπέρμα»;

Πονοκέφαλος είναι συχνά για τα εργοστάσια αυτοκινήτων το όνομα κάποιου νέου μοντέλου. Όσο και αν προσπαθούν τα τμήματα μάρκετινγκ να βρουν ένα «πιασάρικο» όνομα, αυτό πολλές φορές εμπεριέχει κινδύνους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το νόημα του ονόματος του μοντέλου αφού αυτό αλλάζει από χώρα σε χώρα λόγω της… γλώσσας. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τους κατασκευαστές. Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που το ίδιο μοντέλο το βλέπουμε να έχει διαφορετικό όνομα σε κάποιες χώρες.

Δείτε μερικά από τα παραδείγματα:

8. Citroen «Saxo»:

Στα τουρκικά έχει την έννοια του «στοματικού έρωτα».

7. Hyundai «Getz»:

Στα ουγγρικά σημαίνει «σπέρμα».

6. Mazda «LaPuta»:

mazda laputa

Στα ισπανικά σημαίνει «η πόρνη»

5. Mitsubishi «Pajero»:

Στα ισπανικά σημαίνει μαλ*^ας

4. Nissan «Moco»:

Nissan Moco

Επίσης στα ισπανικά σημαίνει «μύξα»

3. Buick «LaCrosse»:

lacrosse

Στα γαλλικά σημαίνει «έφηβοι που αυνανίζονται»

2. Opel «Ascona»

Opel Ascona

Στα ισπανικά και στα πορτογαλικά έχει την έννοια του «γυναικείου γεννητικού οργάνου»

1. Honda «Fitta»

HONDA JAZZ

Στα σουηδικά και τα νορβηγικά έχει επίσης την έννοια του «γυναικείου γεννητικού οργάνου», αλλά όπως το ακούμε συνήθως… στο δρόμο… σχεδόν καθημερινά! Μάλιστα, επειδή η Honda κατάλαβε εγκαίρως την γκάφα της, άλλαξε το όνομα του συγκεκριμένου μοντέλου σε «Jazz».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.