Συμπληρώνονται δεκατρία χρόνια από το θάνατο του

Colin McRae (1968-2007)

COLIN MCRAEΔεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό χαμό του ανθρώπου που «φλέρταρε το θάνατο» σε κάθε του συμμετοχή στους αγώνες αυτοκινήτου και έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με ελικόπτερό. Ο Κόλιν Μακρέϊ θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένας από τους θεαματικότερους που υπήρξαν ποτέ.

COLIN MCRAE

Ήταν Σάββατο λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου όταν το ιδιωτικό του ελικόπτερο -ένα AS350B2 Squirrel- συνετρίβη στην περιοχή Τζέρβισγουντ, στο Λάναρκ, σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο από το σπίτι του, έναν πύργο του 16ου αιώνα ο οποίος διέθετε δικό του ελικοδρόμιο.

COLIN MCRAEΝεκροί από το ατύχημα ήταν ο Κόλιν Μακ Ρέι, ο 5χρονος γιος του Τζόνι Γκάβιν Μακ Ρέι, ο 6χρονος φίλος του Μπεν Πορσέλι και ο Γκρέιαμ Ντάνκαν, φίλος του Κόλιν.

COLIN MCRAE

Γεννήθηκε στο Λάναρκ της Σκωτίας στις 5 Αυγούστου 1968 και ήταν γιος του επίσης νικητή του Ράλι Κύπρου Τζίμι Μακ Ρέι, ενώ είχε και έναν αδερφό, τον Άλιστερ. Μπήκε στο χώρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το 1989 ενώ με την ομάδα της Subaru πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 1995. Στέφθηκε επίσης δευτεραθλητής τις χρονιές 1996-1997 και 2001. Την ίδια χρονιά κέρδισε και το ράλι Κύπρου πίσω από το τιμόνι ενός Ford Focus.

COLIN MCRAE

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.