Βλαδίμηρος Τζιωρτζής:

vladimiros tziortzisΜε μονοήμερο δοκιμαστικό στην πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία την περασμένη βδομάδα, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ολοκλήρωσε το φετινό πρόγραμμά δοκιμών με την JD Motorsport, στο οποίο συμμετείχε στο δεύτερο μισό του 2019. Είχαν προηγηθεί δοκιμές με την Tatuus F3 T-318 σε Ιταλία και Άμπου Ντάμπι. Στην Ιταλία οι δοκιμές είχαν γίνει με μονοθέσιο εφοδιασμένο με κινητήρα Alfa Romeo ενώ σε Άμπου Ντάμπι και Γαλλία ο κινητήρας ήταν της Renault.

Στη Γαλλία ο Τζιωρτζής συμπλήρωσε 82 γύρους σε μία ημέρα, με καλύτερο χρόνο στο 1:59.991. Ήταν το τελευταίο επίσημο δοκιμαστικό της Formula Renault EuroCup για το 2019.

 

vladimiros tziortzis«Είμαι βελτιωμένος με την απόδοσή μου καθώς σημειώθηκε σταθερή πρόοδος μέσα στην ημέρα, σε μια πίστα που θεωρείται ιδιαίτερα τεχνική, καθώς οι μεγάλες ευθείες δεν αφήνουν περιθώρια λάθους. Το παραμικρό λάθος κοστίζει σε χρόνο» σημειώνει ο Κύπριος πιλότος. H JD Motorsport είναι πολύ ευχαριστημένη με την πρόοδο του Τζιωρτζή και οι συζητήσεις για το 2020 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Το πρωτάθλημα Formula Renault Eurocup είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα μονοθέσιων στον κόσμο με τη συμμετοχή σπουδαίων εκκολαπτόμενων ταλέντων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τον Τζιωρτζή χορηγούν φέτος η Holiday Tours, τα λιπαντικά Eneos Motor Oil της εταιρείας Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks Ltd και το A.Tziortzis Car Services Ltd ενώ τον υποστηρίζουν η smmcyprus.com, η  Daytona Raceway, το Πανεπιστήμιο Frederick, και το Sana Hiltonia.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.