AUTOBEST 2020:

AUTOBEST 2020Τα Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio και το Skoda Kamiq είναι οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού AUTOBEST 2020. Αυτά τα μοντέλα θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best Buy Car of Europe 2020». Η κριτική επιτροπή των 31 μελών θα κάνει τις τελικές εκτιμήσεις και θα ψηφίσει τις επόμενες εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου. «Στο AUTOBEST παρακολουθούμε στενά τις τάσεις της βιομηχανίας και συνεχώς μαθαίνουμε από τους Ευρωπαίους καταναλωτές τι αναζητούν όταν αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα. Πιστεύουμε ότι η τελική πεντάδα φέτος είναι μια έκφραση αυτών των τάσεων, από τη διαδικασία ηλεκτροκίνησης έως τις νέες χρηματοδοτικές επιλογές “, δήλωσε ο Dan Vardie, ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού AUTOBEST.

SKODA KAMIQΣτις 27 και 28 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή επιτροπή του AUTOBEST θα μεταβεί στην πίστα Intercity της Κωνσταντινούπολης για τις τελευταίες δοκιμές. «Φέτος επιλέξαμε την πρώην πίστα της F1 κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Θα πραγματοποιήσουμε τις καλύτερες δοκιμές χρησιμοποιώντας μια δοκιμαστική μονάδα παγκόσμιας κλάσης και ειδικούς επαγγελματίες», δήλωσε η Ilia Seliktar, συνιδρυτής και πρόεδρος της επιτροπής AUTOBEST.

RENAULT CLIOΤο βραβείο MANBEST 2019,  που απονέμεται στα καλύτερα στελέχη της βιομηχανίας, πάει στον Michael Lohscheller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της OPEL. «Σε μια εποχή που η Opel αναζητούσε την πορεία προς την επιτυχία, ο Michael Lohscheller ήταν ο σωστός άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, με το σωστό όραμα και στρατηγική να ωθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια νέα εποχή επιτυχίας. Ο Michael Lohscheller είναι ο πρώτος ευρωπαίος διευθυντής της Opel, ο οποίος με επιτυχία οδήγησε την εταιρεία να μεταβεί στην κερδοφορία μετά από χρόνια», δήλωσε ο  Dan Vardie, και συνέχισε: «Ως επιβεβαίωση της επιτυχίας του, το 2019 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου PSΑ».

PEUGEOT 208Το φετινό βραβείο COMPANYBEST απονέμεται στον όμιλο Geely Auto. Ο όμιλος Geely είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και σκληρή βιομηχανία. Η Geely ιδρύθηκε το 1986 από τον οραματιστή Πρόεδρο Li Shu Fu και σήμερα διευθύνει μάρκες όπως Lotus, Volvo, Lynk & Co, LEVC ενώ είναι πρωτοπόρος στις νέες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων και στις λύσεις κινητικότητας. Το βραβείο SPORTBEST 2019 απονέμεται φέτος στον θρύλο πιλότο της F1, Niki Lauda. «Είναι κοινώς αποδεχτό πως αποτελούσε έναν εκ των κορυφαίων οδηγών F1 όλων τον εποχών. Με τα τρία πρωταθλήματα του, είναι ο μοναδικός που κέρδισε τίτλο με Ferrari και McLaren. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην μηχανική εξέλιξη, αλλάζοντας την Formula 1 προς το καλύτερο, και ο AUTOBEST τιμά των Niki με την απονομή του SPORTBEST», δήλωσε ο Gerhard Kuntschik, μέλος του οργανισμού από την Austria.

2019 Opel CorsaΤο βραβείο SAFETYBEST 2019 απονέμεται στην εταιρεία Jaguar Land Rover για τις τεχνολογίες ClearSight Clear Mirror και ClearSight Ground View. Η JLR εφαρμόζει αυτές τις επαναστατικές τεχνολογίες για να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Ο ψηφιακός «καθρέπτης» επαναπροσδιορίζει την ιδέα του καθρέφτη που παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη από το 1921. Το ClearSight Ground View αποτελεί μια πρώτη παγκόσμια επινόηση, καθιστώντας πραγματική την κατά τα άλλα αδύνατη ιδέα ενός διαφανούς καπό, ανοίγοντας νέα σύνορα για ασφάλεια τόσο εντός και εκτός δρόμου.

NISSAN JUKEΟι νικητές των βραβείων DESIGNBEST, TECHNOBEST, SMARTBEST, ECOBEST θα ανακοινωθούν αργότερα μαζί με τον νικητή του AUTOBEST 2020. Η 19η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Mainz της Γερμανίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020. Κάθε χρόνο το Gala Awards του AUTOBEST συγκεντρώνει τα κορυφαία στελέχη διαφόρων εταιρειών. Ως εκ τούτου, έχει γίνει ένα από τα μοναδικά ετήσια ευρωπαϊκά γεγονότα όπου οι ανταγωνιστές συγκεντρώνονται στο ίδιο τραπέζι με μεγάλη χαρά. Το Gala Awards AUTOBEST εξελίχθηκε τα τελευταία 19 χρόνια από ένα δείπνο σε ένα ευρωπαϊκό γκαλά με παγκόσμιας κλάσης καλλιτεχνικό περιεχόμενο και ένα μοναδικό Grand Finale για τα βραβεία AUTOBEST.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.