Τα αποτελέσματα του πέμπτου γύρου είναι εδώ και μερικές ώρες ήδη γνωστά. Όπως και η έκβαση του αγώνα. Τι όμως μάθαμε από την Ισπανία;

Η Mercedes είναι ξεκάθαρα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Χωρίς αναπάντεχα, τίποτε δεν μπορεί να την σταματήσει από τις πρώτες θέσεις του βάθρου. Και δεν μιλάμε μόνο για τον Hamilton. Μπορεί και ο Bottas! Όμως οι επιδόσεις και τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα υπέρ του Βρετανού.

Η Ferrari ακόμα ψάχνεται! Μπορεί να ξεκίνησε με καλούς οιωνούς τη φετινή σεζόν αλλά όλα δείχνουν ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, τόσο στην αξιοπιστία όσο και στην στρατηγική. Ακόμα δεν καταλάβαμε γιατί έβαλαν μέσα τον Vettel!!!

Η Red Bull σίγουρα δεν βρίσκεται στα επίπεδα της Mercedes αλλά ούτε και της Ferrari και ούτε μπορεί ακόμα να θεωρηθεί άμεσος αντίπαλος για τον τίτλο. Όσο για τον Verstappen… ακόμα δεν έμαθε να ελέγχει τον αυθορμητισμό του με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο (πολλές φορές παιδαριώδη).

Τι να πει κανείς για τη McLaren. Όλη τη βδομάδα διαφήμιζαν τις αναβαθμίσεις που έκαναν στο μονοθέσιο αλλά εμείς είδαμε μόλις μια όγδοη θέση στις κατατακτήριες και στον αγώνα.  Άσε που για είκοσι σχεδόν γύρους δεν μπορούσε να προσπεράσει τη Sauber του Leclerc.

Και κάτι τελευταίο για τις εγκαταλείψεις. Όλοι οι κατασκευαστές, πλην της Honda, είχαν αποχώρηση από πρόβλημα στον κινητήρα. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.