Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis/ENEOS 2019, Ράλι Γύρος της Κύπρου:

 Το 35o Psaltis / ENEOS Tour of Cyprus Rally πέρασε ήδη στην ιστορία και επεφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις, ειδικότερα τη δεύτερη μέρα. Οι μάχες με τα χρονόμετρα στα βουνά της ορεινής και ημιορεινής Λευκωσίας κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των δυο ημερών παρά τις μεγάλες διαφορές που άνοιξαν την πρώτη μέρα οι πρωταγωνιστές. Τελικά οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου να καταφέρνουν να επικρατήσουν με σχετική ευκολία. Το προβάδισμα που απέκτησε το Σάββατο το πλήρωμα του Skoda Fabia, αυξήθηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα η νίκη να έρθει φυσιολογικά. Ένα αποτέλεσμα που τους έφερε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών για το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι Psaltis / ENEOS.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η μάχη για τη δεύτερη θέση. Οι Δημοσθένους/Παύλου με το Mitsubishi Evo X ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα άνετα δεύτεροι όμως ένα σκασμένο ελαστικό στην τελευταία ειδική τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο με αποτέλεσμα να πέσουν στην τέταρτη θέση. Δεύτεροι μετά από αντεπίθεση διαρκείας την Κυριακή τερμάτισαν τελικά οι Γιάγκου/Κυριάκου με το Hyundai i20. ‘Έδωσαν μάχη καθόλη τη διάρκεια του διημέρου με τους Παντελή/Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer Evo X) για την τρίτη θέση και τελικά κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά. Παράλληλα επωφελήθηκαν απο την άτυχη στιγμή των Δημοσθένους /Παύλου και πέρασαν στη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση τερμάτισαν τελικά οι Παντελή/Χριστοδούλου οι οποίοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση. Τελικά οι Δημοσθένους και Παύλου αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση και την πρώτη στην κατηγορία RC2 .

Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Παφίτης/Τσιάκκας με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Με το τέλος της πρώτης μέρας ήταν  πέμπτοι, θέση την οποία διατήρησαν και τη δεύτερη μέρα, δίνοντας έτσι συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά την έβδομη θέση που πέτυχαν στην πρεμιέρα. Πολύ δυνατοί στον αγώνα παρουσιάστηκαν οι Νέστωρος/Καλλής με το Mitsubishi Lancer Evo IV. Αυτή η απόδοση τους ανέβασε έκτους γενικής ενώ παράλληλα κέρδισαν και την κατηγορία RCS2 στην οποία αγωνίζονταν. Ακόμα ένα πλήρωμα που ξεχώρισε με την απόδοση του ήταν οι Αντωνίου/Πιερή. Τα προβλήματα που είχαν την πρώτη μέρα τους έριξαν μέχρι και την 20η θέση, όμως δεν το έβαλαν κάτω και επιβραβεύτηκαν με την έβδομη θέση.

Η πρώτη φετινή παρουσία των Ρούσου/Χριστοφή με το Mitsubishi Lancer Evo X συνοδεύτηκε με την όγδοη θέση γενικής, με τους Ιωάννου/Πιερή να τερματίζουν με το Toyota Celica ένατοι γενικής.

Μεγάλοι νικητές στη δικίνητη κατηγορία αναδείχθηκαν οι Τελεβάντος/Σταύρου, με το Ford Fiesta R2 που κατάφεραν από την πρώτη μέρα να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας. Για τους Τανούση/Χριστοδούλου με το Toyota Yaris ήταν ο πρώτος φετινός αγώνας και το αποτέλεσμα τους αφήνει πέρα για πέρα ικανοποιημένους, αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας. Τρίτοι και πρώτοι στην κατηγορία RC3 τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος με το Honda Civic παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τη δεύτερη μέρα.

Στον αγώνα έτρεξαν και δυο αρχάρια πληρώματα όπως επίσης και ένα μεικτό. Στους αρχάριους νικητές αναδείχθηκαν οι Αντρέου/Τανούσης με Mitsubishi Lancer Evo XII, με τους Άριστο και Ελένιο Νικολάου να τερματίζουν με το Suzuki Vitara δεύτεροι.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο νικητής Σίμος Γαλαταριώτης ανέφερε: «Ο αγώνας ήταν ενδιαφέρων, δυστυχώς για εμάς χωρίς συναγωνισμό. Κάναμε ορισμένες δοκιμές με το αυτοκίνητο και οδηγήσαμε όπως θέλαμε. Είχαμε διαφορετικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα, άλλοτε με βρεγμένο και άλλοτε με στεγνό οδόστρωμα. Απολαύσαμε τον αγώνα και πετύχαμε το στόχο που είναι πάντα η νίκη».

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis / ENEOS είναι το ράλι Φοινικούδων και είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 1-2 Ιουνίου.

Στάθης Ευσταθίου

 

Αποτελέσματα:

1 Γαλαταριώτης – Ιωάννου    Skoda Fabia R5                       1:35.34.3

2 Γιάγκου Π. – Κυριάκου        Hyundai i20 R5                       1:42.18.3

3 Παντελή – Χριστοδούλου    Mitsubishi Lancer Evo X            1:42.24.9

4 Δημοσθένους – Παύλου      Mitsubishi Lancer Evo X R4       1:43.05.4

5 Παφίτης – Τσιάκκας             Mitsubishi Lancer Evo IX         1:47.01.2

6 Νέστωρος – Καλλή              Mitsubishi Lancer Evo VI         1:47.38.7

7 Αντωνίου – Πιερή                Mitsubishi Lancer Evo IX        1:48.09.3

7 Ρούσου – Χριστοφή             Mitsubishi Lancer Evo X         1:49.05.5

8 Ιωάννου – Πιερή Jr              Toyota Celica GT4                 1:52.28.0

9 Τελεβάντος – Σταύρου        Ford Fiesta R2                        1:52.43.0

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ TOUR OF CYPRUS RALLY 2019

Βαθμολογία Οδηγών:

1 Σίμος Γαλαταριώτης            43

2 Πέτρος Παντελή                  30

3 Παναγιώτης Γιάγκου            28

4 Αλέξανδρος Τσουλόφτας      25

5 Γιώργος Παφίτης                 16

6 Σταύρος Αντωνίου              16

7 Γιώργος Εγγλέζου               12

8 Χρίστος Δημοσθένους          12

9 Σοφιανός Ρούσος                 6

10 «Λιμνιώτης»                      4

– Κωνσταντίνος Τελεβάντος     4

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.