Ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας έστειλε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής με την απόδοσή του στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος SMP Formula 4 NEZ Certified by FIA, ο οποίος διεξήχθη 19-20 Μαΐου στην πίστα του Σότσι. Ο μοναδικός Κύπριος που ακολουθεί το 2017 ένα ολόκληρο διεθνές πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA), πέτυχε τέταρτη θέση στη δεύτερη βαθμολογούμενη κούρσα του διημέρου, σκοράροντας και τους πρώτους του οκτώ φετινούς βαθμούς.

Ο 20χρονος πιλότος της SMP Racing στάθηκε άτυχος τόσο στην πρώτη όσο και στην τρίτη βαθμολογούμενη κούρσα, καθώς είχε σύγκρουση στην εκκίνηση και τις δύο φορές, με αποτέλεσμα την πρώτη να εγκαταλείψει και τη δεύτερη να συνεχίσει τον αγώνα με σημαντικές ζημιές στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, φτάνοντας τυπικά στον τερματισμό. Η βρεγμένη πίστα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Κύπριο πιλότο στερώντας του βαθμούς. Μετά τον αγώνα ο Τζιωρτζής δήλωσε «ευχαριστημένος με την ταχύτητα και το επίπεδο, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό» και πρόσθεσε: «σίγουρα οι ατυχίες στην εκκίνηση της πρώτης και της τρίτης κούρσας στέρησαν πολύτιμους βαθμούς, όμως αυτά έχει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και με αυτά μαθαίνουμε να ζούμε».

Υπό συνεχή βροχή

Και τις δύο μέρες ο καιρός στο Σότσι ήταν βροχερός με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές συγκρούσεις, ειδικά στην εκκίνηση. Μόνο στη δεύτερη κούρσα η εκκίνηση ήταν «καθαρή» και αυτό διότι τα μονοθέσια έφυγαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφάλειας. Όπως και πέρσι ο αγώνας έγινε στην πίστα της Formula 1, το Sochi Autodrom, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στα ανερχόμενα ταλέντα αφού χρησιμοποίησαν τα γκαράζ των σταρ της Formula 1, τα ονόματα των οποίων ήταν ακόμα γραμμένα στις επιγραφές και στο δρόμο των pits.Ο Τζιωρτζής έδειξε και τις δύο μέρες πως διαθέτει την ταχύτητα να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό, καθώς εκκίνησε τις κούρσες από την έκτη, τρίτη και όγδοη θέση όπου προκρίθηκε στα προκριματικά. Στα ελεύθερα προκριματικά είχε σημειώσει τέταρτο και ενδέκατο χρόνο. Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 20 οδηγοί από Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Δανία, Ισπανία, Ολλανδία, Εσθονία, Φιλανδία, Αζερμπαϊτζάν και Αυστρία. Χορηγοί του Βλαδίμηρου για φέτος είναι η Eneos Motor Oil, η Intertaxaudit, η ALCO Filters και η Eurofast ενώ τον υποστηρίζουν τα εστιατόρια Akakiko.

Το σύστημα διεξαγωγής

Κάθε ένας από τους επτά αγώνες του Πρωταθλήματος SMP Formula 4 North Europe Zone Certified by FIA περιλαμβάνει δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, δύο προκριματικά και τρεις βαθμολογούμενες κούρσες. Μέσω των προκριματικών οι πιλότοι προκρίνονται για την πρώτη και την τρίτη κούρσα, οι οποίες διαρκούν 25 λεπτά και δίνουν από 1 έως 25 βαθμούς. Η δεύτερη κούρσα διαρκεί 18 λεπτά, δίνει 1 έως 15 βαθμούς και σε αυτήν οι οδηγοί προκρίνονται βάσει του δεύτερου καλύτερου χρόνου τους στην πρώτη κατατακτήρια περίοδο.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.