Η Ομοσπονδία Κλασικού Αυτοκινήτου ΟΚΑΚ ανακοινώνει ότι κλιμάκιο της υπό τον Πρόεδρο κ. Τοτό Θεοδοσίου, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών κ. Σωτήρη Κολέττα, με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη νομοθεσία για «παλαιά οχήματα».

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει ετοιμάσει Νομοσχέδιο με Τίτλο «Νόμος που Τροποποιεί τους Περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμους του 1972 έως (Αρ. 2) του 2018, ο οποίος περιλαμβάνει πρόνοια για διαφοροποίηση των τελών για την άδεια κυκλοφορίας των «παλαιών οχημάτων».

Το Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας ενημερώθηκε ότι πέραν της υφιστάμενης διευθέτησης που αφορά την άδεια κυκλοφορίας των «παλαιών οχημάτων», όπου απολαμβάνεται έκπτωση 65% επί των τελών της αδείας κυκλοφορίας τα οποία υπολογίζονται με βάση τον όγκο του κινητήρα, γίνεται τώρα εισήγηση για δεύτερη επιλογή η οποία θα προσφέρεται στους ιδιοκτήτες. Θα μπορεί δηλαδή ένας ιδιοκτήτης (πέραν από την προαναφερθείσα επιλογή), να επιλέγει να πληρώσει €25 Ευρώ ετησίως για άδεια κυκλοφορίας που θα ισχύει όμως μόνο για τις ακόλουθες μέρες:

 1. Τις ημέρες του Σαββάτου και της Κυριακής,
 2. 1η Ιανουαρίου,
 3. 6η Ιανουαρίου,
 4. 25η Μαρτίου,
 5. 1η Απριλίου,
 6. 1η Μαΐου,
 7. 15η Αυγούστου,
 8. 1η Οκτωβρίου,
 9. 28η Οκτωβρίου,
 10. 24η Δεκεμβρίου,
 11. 25η Δεκεμβρίου,
 12. 26η Δεκεμβρίου,
 13. Καθαρή Δευτέρα (50 μέρες πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα),
 14. Δευτέρα του Πάσχα,
 15. Τρίτη του Πάσχα,
 16. Πεντηκοστή (Κατακλυσμός),
 17. Μέρες διοργάνωσης αγώνων (Ράλλυ) ιστορικού αυτοκινήτου.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες «παλαιών οχημάτων», εφόσον θα δοθεί μία εναλλακτική επιλογή για επιλεκτική χρήση των οχημάτων τους, όπου διαφορετικά θα ήταν ακινητοποιημένα ή θα αναγκάζονταν να πληρώνουν το υφιστάμενο τέλος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στη Νομοθεσία βρίσκονται στη Βουλή για ψήφιση, επομένως, η Ομοσπονδία θα αναμένει τις εξελίξεις και θα ενημερώσει ανάλογα τους επηρεαζόμενους.

Η ΟΚΑΝ είναι στη διάθεση των ιδιοκτητών «παλαιών οχημάτων» για ανταλλαγή απόψεων στο [email protected] ή στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/CFCVOKAK/. για την προτεινόμενη αλλαγή και δεσμεύεται να εξετάσει τα εξειδικευμένα θέματα που θα προκύψουν από τυχόν εφαρμογή της.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.