Ferdinand Piëch:

Ο Ferdinand Piëch, ο άνθρωπος που ουσιαστικά γιγάντωσε τον Όμιλο της VW έφυγε σε ηλικία 82 ετών. Προς το παρόν δεν έγινε κάποια επίσημη δήλωση από την εταιρεία ενώ η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από το Bloomberg news ψες. Ο εγγονός του Ferdinand Porsche συνέδεσε το όνομα του με την εξαγορά της Porsche από τη VW, το σύστημα Quattro της Audi και πολλά άλλα μετατρέποντας τη Volkswagen από μια ζημιογόνα εταιρεία, σε ένα από τους κορυφαίους ομίλους την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Παράλληλλα, ήταν πίσω από την εξαγορά των Lamborghini, Bentley, Bugatti και των μοτοσικλετών Ducati.

Ο Piëch, σπούδασε μηχανικός στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και στη συνέχεια προσχώρησε στην Porsche το 1963, μετά από πέντε χρόνια επικεφαλής της Ε & Α και τεχνικός διευθυντής το 1971. Οι οικογένειες Porsche και Piëch συμφώνησαν τότε ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν θα μπορούσε να είναι στέλεχος της εταιρείας, οπότε μετακόμισε στην Audi και τη Volkswagen. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Παρέμεινε στην εταιρεία, και συγκεκριμένα στο εποπτικό συμβούλιο, ακόμα και μετά την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του στην ηλικία των 65 ετών . Αποχώρησε από τον Όμιλο την άνοιξη του 2015.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.