Η Bentley Motors παρέδωσε 11.023 αυτοκίνητα μέσα στο 2016, γεγονός που αποτελεί ένα ιστορικά υψηλό ρεκόρ και την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2015 (10.100 αυτοκίνητα). Οι ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά της Bentley, με την Ευρώπη και την Αγγλία να εμφανίζουν και οι δύο αύξηση. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και η μεγάλη ζήτηση της Bentley Bentayga, η οποία τοποθετήθηκε σε όλες τις αγορές παγκοσμίως.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Wolfgang Dürheimer, δήλωσε: “Οι υψηλές επιδόσεις των πρόσφατων ετών, συνεχίστηκαν και το 2016, μία χρονιά νέων μοντέλων, επενδύσεων και πρωτοφανούς ζήτησης. Παρουσιάσαμε το πρώτο στον κόσμο luxury SUV, την Bentayga, ανοίξαμε την πρώτη μονάδα επέκτασης του τμήματος R&D και καθορίσαμε τις φιλοδοξίες μας σε ότι αφορά τη δυναμική στον τομέα των επενδύσεων στο εργοστάσιο του Crewe, UK.” Πρώτη σε πωλήσεις αγορά για τη μάρκα το 2016, αναδείχθηκε η Αμερική, στην οποία οι πωλήσεις έκλεισαν στα 2.792 αυτοκίνητα, σε σχέση με τα 2.864 του 2015. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με το 25% των πωλήσεων της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το λανσάρισμα της Bentayga στην αγορά της Αμερικής, το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για μία περίοδο 6 μηνών.

Οι πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 56% με 2.676 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 1.695 του 2015. Η μητρική αγορά της Bentley, η Αγγλία, συνέχισε την πολύ καλή της πορεία, αποτελώντας την 3η καλύτερη αγορά παγκοσμίως, με τις πωλήσεις των 1.692 αυτοκινήτων να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 16% σε σχέση με τα 1.457 του 2015. Παράλληλα, η χρονιά έκλεισε με μια κορυφαία διάκριση για την Bentley Motors. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, αναγνωρίστηκε σαν κορυφαίος εργοδότης για την σημασία που δίνει ως προς την αριστεία στην προσωπική ανάπτυξη και τις συνθήκες των εργαζομένων.

Το βραβείο, παρουσιάστηκε από το Κορυφαίο Ινστιτούτο Εργοδοτών και  υπογράμμισε την έμφαση της Bentley για τη συνεχή βελτίωση και τις συνθήκες των 4.000 αφοσιωμένων εργαζομένων της εταιρείας. Η ετήσια διεθνή έρευνα που πραγματοποιεί το Κορυφαίο Ινστιτούτο Εργοδοτών – αναγνωρίζει τους κορυφαίους εργοδότες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρέχουν άριστες συνθήκες εργασίας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουν συνεχώς τις διαδικασίες πρόσληψης καθώς και  να γαλουχήσουν αλλά και να αναπτύξουν το ταλέντο των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.