Ακόμα και στη μακρινή Ιαπωνία καταφέρνει να κερδίζει βραβεία το XC40 της Volvo, αφήνοντας στη δεύτερη θέση παραδοσιακούς και τοπικούς ανταγωνιστές. Πιο συγκεκριμένα το ήδη πολύ βραβευμένο Volvo XC40. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μια μη Ιαπωνική μάρκα παίρνει τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου δύο συνεχόμενες χρονιές. Την προηγούμενη χρονιά ήταν με το XC60 που η Volvo πήρε τον πολυπόθητο τίτλο, ενώ φέτος η επανάληψη της διάκρισης έγινε με το XC40.

Το εξαιρετικό από κάθε άποψη πολυτελές SUV, άφησε στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας την ολοκαίνουργια Toyota Corolla Sport (με 49 ψήφους διαφορά) και στην τρίτη θέση το VW Polo. Από την ψηφοφορία, προέκυψε ειδική διάκριση για το Honda Clarity που ξεχώρισε για τις καινοτομίες που εισάγει στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.