Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την παρουσίαση του πρώτου εξ ολοκλήρου ηλεκτρικού φορτηγού της Volvo Trucks, του Volvo FL Electric, η εταιρεία διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με ένα ακόμα ηλεκτρικό φορτηγό. Το Volvo FE Electric έχει σχεδιαστεί για βαρύτερες χρήσεις αστικών διανομών και μεταφοράς απορριμμάτων με μικτά βάρη μέχρι 27 τόνους. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το 2019.

“Με την παρουσίαση του Volvo FE Electric, διαθέτουμε μια πλήρη σειρά ηλεκτροκίνητων φορτηγών για αστικές μεταφορές και κάνουμε ένα ακόμα στρατηγικό βήμα προς την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης στο χώρο των ηλεκτροκίνητων μεταφορικών λύσεων. Με τον τρόπο αυτό, ανοίγουμε την πόρτα σε νέες μορφές συνεργασίας με τους αστικούς φορείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, την ελάττωση του θορύβου από την κυκλοφορία και τον περιορισμό της συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής, καθώς η κυκλοφορία των επαγγελματικών οχημάτων θα μπορεί να γίνεται αθόρυβα, χωρίς να εκλύονται καυσαέρια από τις εξατμίσεις τους, τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά τη νύχτα” λέει ο Claes Nilsson, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Το πρώτο Volvo FE Electric, ένα απορριμματοφόρο του οποίου η υπερκατασκευή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αμαξωμάτων της Ευρώπης, τη Faun, θα τεθεί σε κανονική χρήση στις αρχές του 2019 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Αμβούργο.

Ο Καθηγητής Dr. Rüdiger Siechau, Διευθύνων Σύμβουλος της Stadtreinigung Hamburg, διακρίνει μεγάλες προοπτικές βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος με τη χρήση ηλεκτρικών φορτηγών στην πόλη.

“Σήμερα, κάθε ένα από τα 300 συμβατικά απορριμματοφόρα μας, εκπέμπει περίπου 31.300 κιλά διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο με μπαταρία η οποία θα διαρκούσε ολόκληρη τη βάρδια των οκτώ με δέκα ωρών, θα αποτελούσε τεχνολογική επανάσταση. Ένα ακόμα όφελος είναι το γεγονός ότι η Stadtreinigung Hamburg παράγει ηλεκτρισμό με μηδενική επιβάρυνση στο  φαινομένο του θερμοκηπίου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μπαταριών.”

Το νέο Volvo FE Electric θα προσφέρεται σε πολλές παραλλαγές για διάφορους τύπους μεταφορικών εργασιών. Με τη νέα καμπίνα χαμηλής εισόδου της Volvo, , η οποία διευκολύνει την είσοδο στην καμπίνα και την έξοδο από αυτήν, και παρέχει στον οδηγό εποπτική θέα προς την κυκλοφορία που τον περιβάλλει. Αλλά και το περιβάλλον εργασίας είναι βελτιωμένο, λόγω της χαμηλής στάθμης του θορύβου και της λειτουργίας χωρίς κραδασμούς. Η χωρητικότητα της μπαταρίας μπορεί να βελτιστοποιηθεί με βάση τις εκάστοτε ανάγκες και η φόρτιση μπορεί να γίνεται είτε μέσω του ρεύματος δικτύου ή σε σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.