Σκούρα τα βρήκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Marcus Gronholm, κατά την επιστροφή του στο ράλι Σουηδίας. Ο 51 χρονών Gronholm αποσύρθηκε επίσημα από το θεσμό στο τέλος του 2007 και από τότε έκανε δύο φορές την εμφάνιση του σε αγώνες. Η συμμετοχή του στο δεύτερο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν η τρίτη καθώς έτρεξε με ένα Toyota Yaris WRC σαν ιδιωτική συμμετοχή. Η φετινή Σουηδία ήταν και η πρώτη απόπειρα του Φιλανδού με τα νέας γενιάς αγωνιστικά και στο τέλος… παραδέχθηκε πως η επιστροφή του ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο νόμιζε ότι θα ήταν.

Παρά το ότι έδειξε πολύ καλό ρυθμό και καλούς χρόνους στις δοκιμές, εντούτοις στον αγώνα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει την ταχύτητα των πρωτοπόρων. Είχε και τρεις εντυπωσιακές εξόδους στο χιόνι με την τελευταία να είναι πάνω σε δέντρα και να τον στέλνει σε συμμετοχή super rally. Τελικά τερμάτισε στην 38η θέση, 42 λεπτά μακριά από τον νικητή.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Αλαγιάλης

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.