Porsche 911 Speedster:

PORSCHE 911 SPEEDSTER -2Η 911 Speedster κέρδισε εντυπώσεις και τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της από τη στιγμή της παρουσίασης της concept έκδοσής της. Πλέον, η Porsche προχωράει στο να δώσει «σάρκα και οστά» στο διθέσιο ανοικτό της μοντέλο, ξεκινώντας την παραγωγή της. Το concept της 911 Speedster εμφανίστηκε για πρώτη φορά ανά το παγκόσμιο, στην τελετή των «70 χρόνια σπορ αυτοκινήτων Porsche» στο Zuffenhausen. Οι επόμενοι σταθμοί της ήταν το πασίγνωστο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, το Rennsport Reunion VI στην Laguna Seca της Καλιφόρνιας αλλά και το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο.

PORSCHE 911 SPEEDSTER -2Η 911 Speedster, συνδυάζει την αγνή φιλοδοξία ενός αυτοκινήτου, καθαρά σχεδιασμένο με γνώμονα τον οδηγό με προηγμένες τεχνολογίες, παρμένες απευθείας από αγωνιστικές εκδόσεις της εταιρείας, τροποποιημένες για καθημερινή χρήση. Η 911 R (2016) και η 911 GT3 αποτέλεσαν την βάση του σχεδιασμού της.  Ο κινητήρας της Speedster, ένας υψηλών στροφών τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας που αποδίδει 503 ίππους αλλά και ένα μοναδικό ήχο, ανυψώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία μέσα στην καμπίνα. Παράλληλα, το κιβώτιο ταχυτήτων GT, έξι σχέσεων, είναι χειροκίνητο.  Η Speedster αποτελεί μια γέφυρα, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον, μιας και αποτελεί τον απόγονο του πρώτου σπορ αμαξιού της Porsche, την 356 “No. 1” Roadster από το 1948. Η limited έκδοση της νέας 911 Speedster, θα φέρει και άλλες συμβολικές πινελιές, προς τιμήν της 356, καθώς θα παραχθούν ακριβώς 1,948 αυτοκίνηταστο εργοστάσιο της Porsche στο Zuffenhausen στη Γερμανία.

PORSCHE 911 SPEEDSTER -2Η καρδιά της νέας Speedster προέρχεται από την 911 GT3. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας boxer των έξι κυλίνδρων, με χωρητικότητα τεσσάρων λίτρων, αποτελεί το αποκορύφωμα ενός αγνού κινητήρα GT. Με παραγωγή 503 ίππων, στις 8,400 σ.α.λ, και το «ταβάνι» στις 9,000, η εμπειρία είναι σίγουρα μοναδική. Ο κινητήρας παράγει επίσης, συνολικά, 470 nm ροπής στις 6,250 σ.α.λ ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 χμαω. μέσα σε 4 δευτερόλεπτα, και μπορεί να φθάσει μέχρι τα 310 χμαω. τελικής ταχύτητας.

Όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, η Porsche προσφέρει αυτή την 911 αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο ελέγχει τις στροφές του κινητήρα όταν αλλάζει οδηγός σχέση, κρατώντας τις στροφές σε κατάλληλα επίπεδα ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού.  Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με ευκολία μέσω των οργάνων της καμπίνας

PORSCHE 911 SPEEDSTER -2Όπως ο κινητήρας, έτσι και το πλαίσιο φέρει DNΑ γνήσιου αυτοκινήτου GT μέσα στην νέα Speedster.  Η τεχνολογία του πλαισίου, αλλά και των αξόνων, προέρχονται από τις 911 GT3 και 911 R. Το βασικό σύστημα πέδησης αποτελείται από σύνθετα κεραμικά φρένα της Porsche. H Porsche δέχεται ήδη παραγγελίες για την καινούργια, συναρπαστική, 911 Speedster.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.