Το Vision Ultimate Luxury αποτελεί το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach, το οποίο είναι για την ώρα βρίσκεται σε πρωτότυπη μορφή. Σχεδιαστικά συνδυάζει τις αρετές ενός υπερπολυτελούς sedan αλλά με χαρακτηριστικά δανεισμένα από τον κόσμο των SUV. Μερικά από αυτά είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το μεγαλύτερο συνολικό ύψος, τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος αλλά και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών που του προσδίδουν ένα περιπετειώδη χαρακτήρα.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018

Με επιρροές από το Vision Mercedes-Maybach 6, όπου η Mercedes παρουσίασε πριν περίπου δύο χρόνια, το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury διατηρεί την ταυτότητα της Maybach. Τα στενά φωτιστικά σώματα, οι μεγάλοι αεραγωγοί και η
εντυπωσιακή σε διαστάσεις μάσκα σε συνδυασμό με τις ζάντες των 24 ιντσών προσδίδουν ένα κομψό και συνάμα δυναμικό σύνολό. Από το σχεδιασμό δεν λείπουν και τα ρετρό στοιχεία όπως οι χρωμιωμένες προσθήκες αλλά και η διαιρούμενη πίσω γυάλινη επιφάνεια.Πέρα από τον σχεδιασμό υπάρχουν και οι λεπτομέρειες, που κάνουν το αυτοκίνητο ξεχωριστό, όπως ο σχεδιασμός των ζαντών, τα χερούλια για τις πόρτες που εμφανίζονται αυτόματα, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο βοηθά στη δημιουργία επιπρόσθετου εσωτερικού χώρου και γι’ αυτό ονομάζεται και Ultimate Luxury.
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Daimler, Gorden Wagener, δήλωσε σχετικά με το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury: «Η Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury είναι ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που συνδυάζει το DNA ενός SUV, με αυτό ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα μοντέρνο SUV». Το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο της Mercedes Maybach διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 750 ίππους, οι οποίοι δίνουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η τελική ταχύτητα του υπερπολυτελούς SUV είναι 250 χλμ./ώρα και έχει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, Auto China 2018

Περιττή κάθε αναφορά για το επίπεδο άνεσης, τεχνολογίας και πολυτέλειας του εσωτερικού για ένα μοντέλο της Mercedes-Maybach που θα κατασκευαστεί κυρίως για οδήγηση από σοφέρ. Οπότε, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις πίσω θέσεις. Έτσι, τα πίσω καθίσματα μοιάζουν με αυτά που έχει η Maybach S-Class, μόνο που οι επιβάτες πλέον έχουν στη διάθεση τους περισσότερες ρυθμίσεις για περισσότερη άνεση. Άλλα μοναδικά στοιχεία άνεσης για το μοντέλο της Maybach είναι το μασάζ, τα αρώματα, ο χαλαρωτικός φωτισμός και ο ήχος.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.