Peugeot 208:

PEUGEOT 208To νέο Peugeot 208 είναι το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της χρονιάς» για το 2020. Το γαλλικό μοντέλο κατάφερε να συγκεντρώσει 281 βαθμούς και να βρεθεί στην κορυφή των άλλων επτά ανταγωνιστών του για το πολυπόθητο βραβείο. Η επιτροπή του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» αποτελείτε από 60 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου που προέρχονται από 23 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο κάθε κριτής έχει στη διάθεση του 25 πόντους να απονείμει όπως αυτός κρίνει σε 7 φιναλίστ. Τα υποψήφια μοντέλα είναι μόνο καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες και είναι διαθέσιμα σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή άνω των 5.000 μονάδων.

 Το νέο Peugeot 208 έκανε μόλις πρόσφατα την παρουσία του στην αγορά και ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Geo Pavlides Automotive. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο και πιο όμορφο σχεδιαστικά μοντέλο της «μικρής» κατηγορίας. Η Peugeot παρουσίασε τη νέα γενιά του 208 εξοπλίζοντας το με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει.

PEUGEOT e208 GT BlueΤο μοντέλο υιοθετεί τη σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στα 3008 και 5008 αλλά πολλά από τα στοιχεία του 208 είναι πιο κοντά στο μεγαλύτερο 508. Ο δυναμισμός του μοντέλου είναι καθαρά πιο έντονος στις εκδόσεις GT Line & GT.

Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 82 χλστ., το πλάτος κατά 6 χλστ. και το μεταξόνιο μόλις 2 χιλιοστά. Κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο και στους διαθέσιμους εσωτερικούς χώρους.

Όμιλος PSA τόσο στο χώρο της άνεσης και της συνδεσιμότητας όσο και της ασφάλειας. Αυτό όμως που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ότι η Γαλλική εταιρεία παρουσίασε το νέο 208 τόσο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου όσο και με μια ηλεκτρική έκδοση.

 

Το e-208 διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων (100 kW) και 260 Nm ροπής που επιτρέπουν στο αυτοκίνητο ανώτατη ταχύτητα της τάξης των150 km/h. Για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση χρειάζονται 8,1” ενώ για τα 0-50… μόλις 2,8”.  Η μπαταρία των 50kWh προσφέρει 340 km αυτονομία κατά τα πρότυπα WLTP ενώ διαθέτει τρία οδηγικά προγράμματα Eco, Normal και Sport. Η γκάμα των κινητήρων του νέου 208 περιλαμβάνει επίσης τρεις βενζινοκινητήρες 1,2 λίτρων PureTech με 75, 100 και 130 ίππους αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα στα 1,5 λίτρα με 100 ίππους. Ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου 8 σχέσεων EAT8.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.