MercedesBenz Actros:

Mercedes Benz ActrosH ναυαρχίδα της Mercedes-Benz Trucks συνεχίζει να θέτει πρότυπα για την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη συνδεσιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών το προτιμούν. Με σωρεία βραβείων στο ενεργητικό του, το νέο Actros μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν το φορτηγό της νέας δεκαετίας. Σημαντικότερο βραβείο στη μεγάλη συλλογή του είναι σίγουρα είναι το  «Διεθνές φορτηγό της χρονιάς 2020».

Mercedes Benz Actros«Με την εισαγωγή του νέου Actros, η Mercedes-Benz έχει φέρει ένα πολύ εξελιγμένο φορτηγό στους δρόμους μας που χαράσσει την πορεία για την αυτοματοποιημένη οδήγηση του μέλλοντος», ήταν το σκεπτικό για το βραβείο, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Gianenrico Griffini. Η επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από ειδικούς δημοσιογράφους επαγγελματικών οχημάτων από 24 χώρες, ανέφερε η σωρεία συστημάτων που εφαρμόζει ήταν και ο λόγος που του απονεμήθηκε το βραβείο για το «Φορτηγό της χρονιάς». Μερικά από αυτά είναι: το Active Drive Assist, το ενισχυμένο σύστημα πλοήγησης, Predictive Powertrain Control, το πλήρως ψηφιακό Human Machine Interface με τη μορφή Multimedia Cockpit, τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του βελτιωμένου συστήματος υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist 5 και άλλα. Σε ολόκληρη την ιστορία του βραβείου «Φορτηγό της Χρονιάς», η Mercedes-Benz ήταν πάντα πρωταγωνιστής με διαφορά από τον ανταγωνισμό. Περίπου 6000 ψήφοι πήγαν στο νέο Actros φέτος, τοποθετώντας το πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Το φορτηγό έχει επίσης βραβευθεί σε πολλές άλλες εκδηλώσεις σε άλλες χώρες. Στην Ισπανία ψηφίστηκε «Camión de Año en España 2019» ενώ η ομοσπονδία μεταφορών Catalan Transcalit βράβευσε το με το βραβείο «Innovation en el Transporte 2019». Επίσης, το ειδικό περιοδικό «Fleet Transport» στην Ιρλανδία έδωσε στο νέο Actros το βραβείο «Καινοτομίας Φορτηγού 2020» ενώ το ιταλικό περιοδικό εμπορικών οχημάτων «Vado e Torno» ανακήρυξε το νέο Actros ως «το πιο βιώσιμο φορτηγό της χρονιάς 2020».

Mercedes Benz ActrosΟι κρητικές επιτροπές συμφωνούν ότι το Active Drive Assist είναι ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του νέου Actros. Για πρώτη φορά σε φορτηγό παραγωγής, το σύστημα επιτρέπει μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλες τις ταχύτητες. Είναι ικανό για αυτόματη πέδηση, επιτάχυνση και διεύθυνση. Η ασφάλεια ενισχύεται περαιτέρω από ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που κανένα άλλο φορτηγό δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του: το MirrorCam. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος: βελτιώνει απίστευτα την άμεση οπτική επαφή του οδηγού μέσω των πλευρικών παραθύρων. Αντί για τον συμβατικό τύπο εξωτερικών καθρεφτών, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει την το οπτικό πεδίο του οδηγού, το MirrorCam λειτουργεί με μικρούς βραχίονες κάμερες τοποθετημένες στα αριστερά και δεξιά του πλαισίου οροφής. Μαζί και το Active Brake Assist 5 το οποίο αποτελεί μέρος των προδιαγραφών των Actros στις ευρωπαϊκές χώρες.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.