Η επιτροπή του θεσμού «Car Of The Year» επέλεξε το νέο Ford Focus σαν ένα από τα επτά μοντέλα που θα διεκδικήσουν στην τελική φάση τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2019, μέσα από μια λίστα 38 συνολικά καινούριων αυτοκινήτων.

Η διαδικασία για την επιλογή του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2019 θα συνεχιστεί με τους επτά υποψήφιους να αξιολογούνται από την Επιτροπή Ευρωπαίων δημοσιογράφων του θεσμού.

Τo Ford Focus, που σύντομα αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotinve, είναι ένα μοντέλο που έχει χαρίσει στη Ford σχεδόν επτά εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη και πάνω από 16 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, από το 1998 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Focus. Η ολοκαίνουρια γενιά του μοντέλου κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τους πελάτες, δείχνοντας έτσι τη σημασία που έδωσε η εταιρεία για το αυτοκίνητο αυτό. Ένα καινοτόμο μοντέλο, πρότυπο τεχνολογίας που κατέχει τον τίτλο του καλύτερου Focus που κατασκευάστηκε ποτέ! Διαθέτει και την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του μοντέλου αφού παρουσιάζεται σε πεντάθυρες hatchback, wagon και σε ορισμένες αγορές τετράθυρες εκδόσεις, η κάθε μία με αποκλειστική προσωπικότητα για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή της μεσαίας κατηγορίας. Ανάμεσά τους τα Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line και το πολυτελές Focus Vignale.

Η Ford είναι φυσικό ότι δεν θα σταματήσει εδώ. Με το νέο χρόνο θα δούμε στις βιτρίνες των αντιπροσώπων όχι μόνο τις κορυφαίες εκδόσεις του όπως η ST και RS αλλά και μια μια ήπια υβριδική έκδοση του 1.0 Ecoboost. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα το Ford Focus απέσπασε τα 5 αστέρια στα crash tests του Euro NCAP ενώ πήρε τα εύσημα στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας που που διοργάνωσε η Γερμανική Λέσχη αυτοκινήτου ADAC με σκοπό να αντιληφθούν καλύτερα οι πελάτες τα οφέλη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού.

Ο τίτλος του «Car of the Year», όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα απονεμηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξή του, στις 4 Μαρτίου του 2019.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.