Nissan Xmotion Concept

Η Nissan είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές στην κατηγορία των SUV. Τόσο οι ψηλοί αριθμοί πωλήσεων όσο και τα πολυάριθμα βραβεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές  .Όμως, η Ιαπωνική εταιρεία δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Συνεχίζει να παρουσιάζει πειραματικά μοντέλα που θα πλαισιώσουν τη γκάμα της στο μέλλον. Το τελευταίο ήταν το πρωτότυπο Nissan Xmotion. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό compact SUV που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου της Βορείου Αμερικής, που γίνεται κάθε χρόνο στο Ντιτρόιτ

Με μια πρώτη ματιά, το Xmotion concept διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχε ένα δυναμικό SUV.  Ψηλή θέση οδήγησης, απόσταση από τα έδαφος, πολυχρηστικότητα, έντονοι θόλοι των τροχών και ελαστικά παντός εδάφους. Το όνομα Xmotion του πρωτοτύπου προφέρεται “cross motion” και σημαίνει διασταυρούμενη κίνηση. Πρόκειται για το συνδυασμό της Ιαπωνικής κουλτούρας με το Αμερικανικό στυλ και τη νέας γενιάς τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Xmotion concept μας δίδει την ευκαιρία να αντιληφθούμε πως θα είναι η επόμενη γενιά των crossover και SUV της Nissan, με μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική γλώσσα. Διαθέτει ένα μακρύ μεταξόνιο με τους τροχούς να βρίσκονται τοποθετημένοι στις άκρες του αμαξώματος. Κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία μιας νέας διάταξης επιβατών  τύπου «4 + 2». Διαθέτει τρεις σειρές ξεχωριστών καθισμάτων  και  έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για δύο ζευγάρια, όπου στην τρίτη σειρά μπορούν να φιλοξενηθούν δύο παιδιά ή τα κατοικίδιά τους.

Το Xmotion concept έχει στη διάθεση του επτά ψηφιακές οθόνες. Οι τρεις κύριες οθόνες και οι οθόνες του αριστερού και του δεξιού άκρου, καλύπτουν το πλάτος του πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένας «ψηφιακός καθρέπτης» στην οροφή, καθώς και μια κεντρική οθόνη στην κονσόλα. Οι οθόνες και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες αλλά και κινήσεις των ματιών. Οι διαισθητικοί έλεγχοι και το σύστημα φωνητικών εντολών επιτρέπουν στον οδηγούς να εστιάσει στην οδήγηση, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες με έξυπνο, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.