Σαρώνει στο χώρο των πωλήσεων το πρώτο compact SUV της Citroen. Σε λιγότερο από πέντε μήνες παρουσίας στην αγορά, το C3 Aircross έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες για 50.000 οχήματα. Ένας αριθμός που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των κατασκευαστών του!

Από  50.000 πωλήσεις, σχεδόν οι μισές (23.000) έχουν καταγραφεί στη Γαλλία ενώ η εντυπωσιακή αυτή επίδοση του C3 Aircross συνέβαλε στην αύξηση κατά 19% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Citroen το μήνα Ιανουάριο! Με αυτό τον αριθμό το C3 Aircross γίνεται το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Citroen την παρούσα περίοδο, πίσω μόνο από το C3. Το 60% των ιδιοκτητών του μικρού SUV επέλεξαν το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Shine, το 30% τη διχρωμία στο αμάξωμα και άλλο ένα 30% το Colour Pack (με διαφορετικές ράγες οροφής, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών κ.α.).

Το ολοκαίνουριο Citroën C3 Aircross, που αποτελεί μέρος της Εταιρικής αναγέννησης της Citroën, βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Geo Pavlides Automotive. Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει ένα compact υπερυψωμένο αμάξωμα, τεχνολογία αιχμής, αλλά το σημαντικότερο, τη σχεδιαστική υπογραφή της Citroen που το κάνει να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην κατηγορία.

Προσφέρει ευελιξία υψηλού επιπέδου στους δρόμους της πόλης, όσο άνεση και σιγουριά στον ανοιχτό δρόμο ενώ πρόσφατα διακρίθηκε από το Euro NCAP με την ανώτερη βαθμολογία των 5. Αυτή δεν ήταν και η μόνη διάκριση για το C3 Aircross. Το γαλλικό μοντέλο, πριν καλά-καλά περάσει τις γραμμές παραγωγής, πήρε τον τίτλο του Best Buy Car of Europe από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest ενώ ήταν ένα εκ των επτά φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της χρονιάς.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το C3 Aircross διαθέτει στη γκάμα του τον «Κινητήρα της Χρονιάς 2015 και 2016» PureTech των 1.2 λίτρων με 82, 110 και 130 ίππους με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT6 στην έκδοση των 110 ίππων Turbo. Στο χώρο των κινητήρων κυριαρχεί ο Turbo Diesel BlueHDi των 1.6 λίτρων με τους 100 και 120 ή 100 ίππους που συνδυάζεται αντίστοιχα με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ή πέντε σχέσεων.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.