MercedesBenz GLB

Mercedes Benz GLBΜε ισχυρές αναλογίες και καθαρό προσανατολισμό για εξορμήσεις στην φύση, καθώς και προαιρετική τετρακίνηση 4MATIC η νέα Mercedes-Benz GLB είναι ένα ευέλικτο SUV με απεριόριστες δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα στα τρία αυτοκίνητα της Mercedes-Benz που πωλούνται ανήκουν στην κατηγορία των SUV και ένα στα τέσσερα είναι compact SUV. Με λίγα λόγια ένα συμπαγές SUV όπως το GLB συνδυάζει όλους τους παράγοντες επιτυχίας της εταιρείας. Με το GLB, η οικογένεια των compact μοντέλων της Mercedes-Benz αποτελείται πλέον από επτά μοντέλα: τα A-Class, A-Class Saloon, Β-Class, CLA Coupé, CLA Shooting Brake και το GLA.

Με ισχυρούς και αποτελεσματικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, πολλά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υποστήριξη για τον οδηγό, το διαισθητικά λειτουργικό σύστημα ψυχαγωγίας MBUX το νέο GLB αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV. Διαθέτει ένα δυναμικό και ταυτόχρονα κομψό σχεδιασμό, η νέα GLB διαθέτει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, κάτι που προήλθε κατόπιν αιτήματος των πελατών της εταιρείας ύστερα από εκτεταμένη έρευνα. Παράλληλα, είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz σε αυτή την κατηγορία που διατίθεται και ως επταθέσιο. Τα δύο καθίσματα στην τρίτη σειρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα ύψους έως 1,68 μέτρων.

Mercedes Benz GLBΣτο εσωτερικό ξεχωρίζει η άνεση, η ποιότητα κατασκευής και η εργονομία. Το ταμπλό αποτελείται από ένα ενιαίο τμήμα αλλά με προσανατολισμό στον οδηγό ο οποίος έχει μπροστά του ένα πιλοτήριο ευρείας οθόνης, με έλεγχο μέσω του MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Παράλληλα, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία 4MATIC περιλαμβάνουν και το πακέτο off-road.

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υποστήριξη για τον οδηγό – που προέρχονται από την πολυτελέστατη S-Class περιλαμβάνουν τα βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ στα οποίο η GLB μπορεί να κοιτάξει έως 500 μέτρα μπροστά και μπορεί να οδηγήσει, μερικώς, αυτόνομα σε ορισμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα προσαρμόζοντας την ταχύτητα πριν από τις στροφές, σταυροδρόμια ή κυκλικούς κόμβους χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC μέσω δεδομένων πλοήγησης. Πλέον το σύστημα Active Steering Assist προσφέρει τη λειτουργία Active Lange Change Assist. Προαιρετικά η  GLB είναι εξοπλισμένη και με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, με πλήρη μεταβλητή κατανομή ροπής.

Mercedes Benz GLBΣτην κυπριακή αγορά η νέα GLB παρουσιάζεται με τους αναβαθμισμένους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες που αποδίδουν από 116 μέχρι 224 ίππους. Κινητήρες, που αν τους συγκρίνουμε με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από τη σημαντικά αυξημένη ισχύ, τη βελτιωμένη απόδοση και τις χαμηλότερες εκπομπές. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση ξεκινά με την GLB200 και ένα κινητήρα 1332 κ.εκ. με 163 ίππους ενώ η αντίστοιχη πετρελαιοκίνητη (GLB180d) είναι δίλιτρη με 116 ίππους και 280 Nm ροπής. Όλοι εξοπλισμένοι μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Και στους δύο τύπους κινητήρων προσφέρεται και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.