Η ιδέα της Porsche για το Mission E Cross Turismo, που έκανε το ντεμπούτο της τον Μάρτιο στην έκθεση αυτοκινήτων της Γενεύης, παίρνει τελικά σάρκα και οστά. Πρόσφατα πήρε το πράσινο φως και μπαίνει στις γραμμές παραγωγής της εταιρείας, όπως ανέφερε το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG.

Το μικρό crossover προέρχεται από το sedan Taycan, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Porsche. Το Taycan θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά ως μοντέλο για το 2020 και η έκδοση παραγωγής του Cross Turismo θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα. Η έκδοση παραγωγής θα έχει μεγαλύτερο ύψος από την Taycan, αλλά το σχήμα του θα έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν, επειδή η Porsche θέλει τα ηλεκτρικά της μοντέλα να διαφέρουν από τα βενζινοκίνητα.

Έτσι, το Mission E Cross Turismo αποτελεί τη δεύτερη ηλεκτρική πρωτότυπη πρόταση της Porsche, με τη διαφορά ότι πρόκειται για ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!. Μοντέλο, που λόγω χαρακτήρα, θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά σε όλα τα οδοστρώματα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Με μήκος 4,95 μέτρα, το όχημα έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων. Οι διαστάσεις του το τοποθετούν ανάμεσα στην Macan και την Panamera ενώ στα ατού του προστίθεται και η γρήγορη φόρτιση. Σχεδιαστικά βασίζεται φυσικά στην Mission E αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το ύψος αλλά και το πίσω μέρος. Το εσωτερικό διατηρεί την ταυτότητα και φυσικά τα υψηλά πρότυπα του κατασκευαστή με σωρεία ψηφιακών συστημάτων και καινοτόμων τεχνολογιών.

Το concept Porsche Mission E Cross Turismo παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 600 ίππους, επιτρέποντάς της να φθάσει τα 0-100 σε 3,5 δευτερόλεπτα και να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ. Το τετράθυρο μοντέλο είναι έτοιμο για σύνδεση με το δίκτυο γρήγορης φόρτισης της Porsche, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι το πρωτότυπό της έχει αυτονομία 496 χλμ στον Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης, ίδια με αυτή του Taycan.  Η φόρτιση του οχήματος είναι ευέλικτη και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο δρόμο ή στο σπίτι.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.