To νέας γενιάς Honda Jazz παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένο εξακολουθώντας να προσφέρει κορυφαίους χώρους, ποιότητα κατασκευής αλλά και σωρεία τεχνολογικών στοιχείων άνεσης και ασφάλειας που συναντούμε σε μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας της Honda. Το ανανεωμένο μοντέλο διατηρεί την κλασική ταυτότητα ενός Jazz, διαθέτοντας όμως ανανεωμένα, σπορ στιλιστικά στοιχεία, με πιο τολμηρή νέα φυσιογνωμία, έντονες χαρακτηριστικές γραμμές. Άλλωστε αυτή ήταν και η συνταγή όπου το Ιαπωνικό μοντέλο κατάφερε να προσφέρει στη Honda πάνω από επτά εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 2001 όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά.
Το Jazz συνεχίζει να ενσαρκώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, «man maximum, machine minimum». Μια φιλοσοφία που στοχεύει στην επίτευξη μιας συμπαγούς αλλά αποδοτικής διάταξης του εσωτερικού, με μεγιστοποίηση του χώρου των επιβατών και ελαχιστοποίηση των εξωτερικών διαστάσεων.

Μαλακά, ποιοτικά υλικά και μελετημένη σχεδίαση εσωτερικού συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μία οθόνη αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Honda Connect – ανάλογα με την έκδοση. Παράλληλα προσφέρει κορυφαίο χώρο για αποσκευές που φθάνει τα 354 λίτρα ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αυτός φθάνει τα 897 λίτρα. Επιπλέον, η ευελιξία του εσωτερικού χώρου μεγιστοποιείται από τα διαιρούμενα 60:40 πίσω καθίσματα Magic Seats με τη βοήθεια τεσσάρων προγραμμάτων. Το νέο Jazz διατίθεται με δύο ισχυρούς και αποδοτικούς βενζινοκινητήρες. Τον γνωστό 1.3 λίτρων i-VTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda με 102 ίππους, και ένα νέο 1.5 λίτρων i-VTEC με 130 ίππους. Ο τελευταίος, προσφέρεται με το Jazz για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σαν μία ισχυρότερη έκδοση κινητήρα στο μοντέλο. Και οι δύο εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με το αυτόματο κιβώτιο CVT.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι νέο Honda Jazz τιμήθηκε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP με τον τίτλο Best in Class στην κατηγορία supermini τη χρονιά που αξιολογήθηκε, αφού πρώτα κατέκτησε την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστεριών.
Μερικά από τα συστήματα που είναι εφοδιασμένο (πάντα ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού) είναι:ε το City-Brake Active System (CTBA), το ‘Advanced Driver Assist System’ (ADAS) της Honda, μία ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας όπως: Forward Collision Warning (Προειδοποίηση Επικείμενης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης), Traffic Sign Recognition System (Σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων), Intelligent Speed Limiter (Ευφυής Περιοριστής Ταχύτητας), Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απομάκρυνσης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας) και High-beam Support System (Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας).
Ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της νέας γενιάς του Honda Jazz βρίσκονται ήδη στις εγκαταστάσεις της Demstar Automotive.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.