Ford Focus:

Πριν καλά καλά περάσει σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, το νέας γενιάς Ford Focus εκπλήσσει ευχάριστα τους δημιουργούς του. Σαρώνει τα βραβεία σε κάθε γωνιά της Ευρώπης δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της επιτυχίας του.

Πιο συγκεκριμένα, και μέχρι στιγμής πήρε τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς σε χώρες όπως την Φιλανδία, Κροατία, Βέλγιο, Ισπανία και Σκωτία αλλά είναι συνάμα και υποψήφιο για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της χρονιάς. Όσον αφορά το τελευταίο, η επιτροπή του θεσμού «Car Of The Year» επέλεξε το νέο Ford Focus σαν ένα από τα επτά μοντέλα που θα διεκδικήσουν στην τελική φάση τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2019, μέσα από μια λίστα 38 συνολικά καινούριων αυτοκινήτων. Η ανακοίνωση θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Παράλληλα, πήρε βραβεία κατηγορίας στην Ιρλανδία (Small/Compact Car of the Year), Βουλγαρία (Best Compact car), Μεγάλη Βρετανία (Business Best Lower-Medium Car και Best Small Family Car), Γερμανία (Compact category winner), Αυστρία (Start category winner) και Τσεχία (Benefit category winner).

Το νέο Focus δεν σταματά εκεί. Πρόσφατα αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια για την ασφάλειά του από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών Euro NCAP και κατατάσσετε σαν ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα με τόσο ψηλή βαθμολογία στο πλαίσιο των νέων, αυστηρότερων πρωτόκολλων δοκιμών του Euro NCAP.

Τo Ford Focus, που σύντομα αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της Michaels Automotinve, είναι ένα μοντέλο που έχει χαρίσει στη Ford σχεδόν επτά εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη και πάνω από 16 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, από το 1998 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά Focus. Η ολοκαίνουρια γενιά του μοντέλου κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τους πελάτες, δείχνοντας έτσι τη σημασία που έδωσε η εταιρεία για το αυτοκίνητο αυτό. Ένα καινοτόμο μοντέλο, πρότυπο τεχνολογίας που κατέχει τον τίτλο του καλύτερου Focus που κατασκευάστηκε ποτέ! Διαθέτει και την πιο ολοκληρωμένη γκάμα στην ιστορία του μοντέλου αφού παρουσιάζεται σε πεντάθυρες hatchback, wagon και σε ορισμένες αγορές τετράθυρες εκδόσεις, η κάθε μία με αποκλειστική προσωπικότητα για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του υποψήφιου αγοραστή της μεσαίας κατηγορίας. Ανάμεσά τους τα Focus Trend και Titanium, το σπορ Focus ST-Line και το πολυτελές Focus Vignale.

 

Η λίστα με τα βραβεία που κατάκτησε το Ford Focus μέχρι στιγμής:

Car of the Year 2019 – Φιλανδία

Car of the Year 2019 – Κροατία

Belgian Family Car of the Year – Βέλγιο

Irish Car of the Year awards: Small/Compact Car of the Year – Ιρλανδία

Autobild Golden Wheels Award: Best Compact car – Βουλγαρία

BusinessCar Awards: Best Lower-Medium Car – Μεγάλη Βρετανία

Parkers New Car Awards 2019: Best Small Family Car – Μεγάλη Βρετανία

2018 Scottish Car of the Year Awards: Best Family Car – Σκωτία

Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Compact category winner – Γερμανία

Great Austrian Automobile Prize: Start category winner – Αυστρία

Entrepreneurs Car of the Year – Ισπανία

Czech Republic Fleet Awards 2018: Benefit category winner – Τσεχία

 

ΤΕΛΟΣ

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.