Η Porsche 911 GT2 RS συνεχίζει να εντυπωσιάζει σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το ρεκόρ στη θρυλική πίστα του Nürburgring, τη 911 GT2 RS επιβλήθηκε και στη δεύτερη μεγαλύτερη πίστας στον κόσμο, στο «The Bend Motorsport Park».
Η γρηγορότερη έκδοση της 911 ταξίδευσε στη μακρινή Αυστραλία θέτοντας σαν απόλυτο στόχο να κατακτήσει το ρεκόρ και αυτής της πίστας. Κάτι το οποίο και πέτυχε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.Με οδηγό τον Warren Luff να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά και 24.079 δευτερόλεπτά προκειμένου να καλύψει την απόσταση των 7.7 χιλιομέτρων. Εκτός από τις κορυφαίες πίστες του Nürburgring και το «The Bend Motorsport Park» η Porsche 911 GT2 RS έχει πετύχει τους καλύτερους χρόνους σε Magny-Cours, Hockenheim, Sachsenring και Willow Springs. Μάλιστα ο χρόνος της στο Nürburgring (6:47:25) ήταν κατά σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα από αυτό της Huracan Performante της Lamborghini (6: 52,01).

Η Porsche 911 GT2 RS αποτελεί την πιο δυνατή έκδοση της 911 όλων των εποχών. Ένα μοντέλο που είναι εφοδιασμένο με ένα επίπεδο biturbo κινητήρα απόδοσης 700 ίππων και συνολικά 750 Nm ροπής (50 περισσότερα από την προηγούμενη). Με γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης, η νέα 911 ζυγίζει μόλις 1,470 κιλά, και σαν αποτέλεσμα, από στάση αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα. Το Coupe αυτό, με την κίνηση στους πίσω τροχούς, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 340 χιλιόμετρα την ώρα και διαθέτει τεχνολογία που θα ζήλευαν ακόμη και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η 911 GT2 RS προσφέρει στον αγοραστή της και την επιλογή του πακέτου Weissach, που θα ελαφρύνει το αυτοκίνητο κατά 30 κιλά με περισσότερα κομμάτια φτιαγμένα από carbon-fibre, μαγνήσιο και τιτάνιο. Η οροφή, οι αντιστρεπτικές δοκοί αλλά και οι συνδέσεις στους άξονες διαθέτουν carbon-fibre με τις ζάντες να είναι φτιαγμένες από κράμα μαγνησίου. Παράλληλα, πολλά κομμάτια του εξωτερικού του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα από carbon-fibre (CFR) για χαμηλότερο βάρος.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.