Το νέο Nissan Leaf είναι το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στο χώρο των Ευρωπαϊκών πωλήσεων. Με λιγότερο από ένα χρόνο από τότε που παρουσιάστηκε, συνολικά 26.000 αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί, ανεβάζοντας το μοντέλο στην κορυφή της κατηγορίας EV. Πιο συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, ένα Nissan Leaf πωλείται κάθε 10 λεπτά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό το ρυθμό πωλήσεων είχαν προβλέψει οι άνθρωποι της εταιρείας από τον Φεβρουάριο όταν γίνονταν οι πρώτες παραγγελίες ενώ περίπου 8.000 αυτοκίνητα αφορούν εταιρικές πωλήσεις, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί στη λιανική.
Χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του ηλεκτρικού Leaf έγινε σε χώρες όπως την Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Νορβηγία, το Nissan Leaf βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018, ξεπερνώντας όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και τα μοντέλα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα, με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan.

Ο Gareth Dunsmore, διευθυντής ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε: «Καθώς το ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, έχουμε εξασφαλίσει ότι η ευκαιρία για να ζήσουμε την εμπειρία απόκτησης ενός νέου μοντέλου Leaf, είναι πιο προσιτή από ποτέ». Το νέο Nissan Leaf βασίζεται στις καινοτομίες που εισήγαγε η πρώτη γενιά διαθέτοντας την τελευταίας έκδοση τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility και την αξιοπιστία ασφαλείας που προσφέρουν τα πέντε αστέρια του Euro NCAP. Παράλληλα, η τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης του Leaf, το ProPILOT και το ProPILOT Park, καθιστούν ξεκούραστη την οδήγηση σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία και αντίστοιχα πανεύκολη την στάθμευση. Το πρωτοποριακό e-Pedal φέρνει δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.