Ακάθεκτος συνεχίζει ο Όμιλος της BMW στο χώρο των πωλήσεων, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ του 2016, τα αυτοκίνητα της BMW και MINI συνεχίζουν να κυριαρχούν και στους πρώτους μήνες του 2017’

Οι πωλήσεις της BMW από την αρχή της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 6,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, με συνολικό ρεκόρ παραδόσεων 668.095 σε όλο τον κόσμο. Η μάρκα πέτυχε τον καλύτερο Απρίλιο στην ιστορία της με τις παγκόσμιες πωλήσεις να ανέρχονται στις 164.641 μονάδες, αύξηση 9,4% σε σχέση με πέρσι. Πολλά μοντέλα σε όλη τη γκάμα συνέβαλαν σε αυτή την άνοδο: Οι παραδόσεις της BMW X1 τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 80,9% (22.147), και της BMW X3 αντίστοιχα κατά 17,3% (12.440), ενώ η BMW Σειρά 7 πέτυχε άνοδο 33,7% (5.376). Η BMW Σειρά 5, με τη νέα γενιά του sedan να καταγράφει τον πρώτο ολοκληρωμένο μήνα πωλήσεων στις περισσότερες αγορές, παραδόθηκε σε 27.572 πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η ζήτηση των πελατών για τα καινοτόμα μοντέλα του BMW Group BMW i και BMW iPerformance αυξήθηκε κατά 43,4% τον Απρίλιο (6.466 οχήματα) και είναι αυξημένη κατά 82,7% για το πρώτο 4μηνο της χρονιάς (25.883 οχήματα). Με οκτώ μοντέλα στην αγορά, το BMW Group προσφέρει την πλουσιότερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο premium κατασκευαστή.

«Χάρη στη δύναμη της προϊοντικής μας γκάμας, το BMW Group συνεχίζει να σημειώνει βιώσιμη, επικερδή άνοδο πωλήσεων κάθε μήνα», σχολίασε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG με ευθύνη για τις πωλήσεις και τη μάρκα BMW. Επιπλέον ανέφερε: «Η ζήτηση των πελατών είναι υψηλή σε όλη τη γκάμα με αρκετά μοντέλα να ξεχωρίζουν όπως η X1, η Σειρά 5 και η Σειρά 7. Καθώς η διαθεσιμότητα της νέας BMW Σειράς 5 επεκτείνεται, η ζήτηση για τη νέα γενιά είναι διπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο την εποχή που παρουσιάστηκε. Με τη ζήτηση για τα ηλεκτρικά μας μοντέλα να ξεπερνά το 80%, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας να παραδώσουμε 100.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος, υπογραμμίζοντας την κορυφαία θέση μας σε αυτό το τμήμα της αγοράς».

Οι πωλήσεις της μάρκας MINI το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 3,6% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, με συνολικές 110.643 παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Κύριοι συντελεστές ανόδου της μάρκας μέχρι στιγμής φέτος, είναι τα MINI Cabrio (10.871 / +86,2%) και MINI Clubman (19.203 / +16,9%).

Η BMW Motorrad συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά μετά το ρεκόρ του πρώτου τριμήνου. Τον Απρίλιο πουλήθηκαν συνολικά 17.915 μοτοσικλέτες και maxi-scooters σε όλο τον κόσμο, αύξηση 6,7% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι. Από την αρχή της χρονιάς, οι πωλήσεις της BMW Motorrad αυξήθηκαν κατά 5,9% (53.551).

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.