Ο Όμιλος Volkswagen παρέδωσε περισσότερα οχήματα από οποιανδήποτε άλλη χρονιά στην ιστορία της μέσα στο 2017. Συνολικά 10.74 εκατομμύρια πελάτες επέλεξαν να αγοράσουν αυτοκίνητο από τον Όμιλο, κάτι που επέφερε και μια άνοδο της τάξης του  4.3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο Matthias Müller, Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, δήλωσε: «Η δυνατή ομαδικότητα του ανθρώπινου δυναμικού του Group μας έφερε στο ρεκόρ πωλήσεων. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους τους πελάτες που μας εμπιστεύτηκαν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε μέσα στο 2018 για να ξεπεράσουμε ξανά τις προσδοκίες όλων των πελατών μας στον κόσμο».

Ο Όμιλος παρέδωσε πέραν των 4.3 εκατομμυρίων οχημάτων σε πελάτες στην Ευρώπη μέσα στο 2017, κάτι που μεταφράζεται και σε μια άνοδο της τάξης του 3.3% σε σύγκριση με πέρυσι.  Η ανάκαμψη στην Ρωσική αγορά βοήθησε την απόδοση πωλήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου υπήρξε άνοδος της τάξης του 13.2% μέσα στο 2017. 21,000 οχήματα (+25.8%) παραδόθηκαν σε πελάτες στην Ρωσία μέσα στον Δεκέμβριο. Επίσης, οι πωλήσεις του Ομίλου στην Βόρεια Αμερική ανέβηκαν κατά 4% με 976,400 τεμάχια μέσα στο 2017, εκ των οποίων τα 625,100 (+5.8%) παραδόθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ. Στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού η πωλήσεις ανέβηκαν κατά 4.3% σε σύγκριση με πέρυσι με 4.5 εκατομμύρια πωλήσεις, 4.2 εκατομμύρια εκ των οποίων παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα μέσα στο δωδεκάμηνο (άνοδος 5.1%). Τον Δεκέμβριο παραδόθηκαν συγκεκριμένα 460,100 νέα οχήματα (άνοδος 17.8%).

Παράλληλα, εκτός από τους εντυπωσιακούς αριθμούς του Ομίλου, η Volkswagen σημείωσε ρεκόρ παραγωγής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της πέτυχε παραγωγή έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων εντός ενός ημερολογιακού έτους! Είναι η πρώτη φορά στα 72 χρόνια ιστορίας της γερμανικής μάρκας που φτάνει σε τέτοιος αριθμούς, με τη συνολική της παραγωγή από την ίδρυσή της να ξεπερνά πια τα 150 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Επίσης, μέσα στο 2017 η παραγωγή του θρυλικού VW Golf ξεπέρασε τις 34 εκατομμύρια μονάδες. Από την στιγμή της «γέννησής» του το 1974 το Golf αποτέλεσε μια αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία για την Volkswagen και ίσως την πιο σημαντική παρουσία στην μικρομεσαία κατηγορία της οποίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί το μέτρο σύγκρισης.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.